Rămâi conectat

Actualitate

Ciclonul care a provocat distrugeri în Europa se îndreaptă spre România: Vremea urmează să se înrăutățească

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ciclonul care a provocat distrugeri în Europa se îndreaptă spre România: Vremea urmează să se înrăutățească

Luna mai se caracterizează printr-o vreme extrem de schimbătoare, atât în România, cât și în restul Europei. Conform specialiștilor în meteorologie, ciclonul care a provocat distrugeri în Italia urmează să afecteze și România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis deja un cod galben de avertizare meteo.

Fenomene extreme în Europa

Ultimele zile au fost zilele extremelor în Europa, mai ales în Italia care s-a confruntat cu apariția unui ciclon. În urma acestui eveniment, meteorologii italieni și europeni au emis un cod roșu de fenomene meteo extreme pentru mai multe țări europene.

Vremea rea revine în România

Începând cu duminică seara sunt așteptate descărcări electrice și ploi torențiale în Oltenia, zona Banatului, iar ulterior în jumătatea de vest a Munteniei, Crișana, Transilvania, a declarat la Antena 3, Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Citește și: Cum va fi vremea până în 17 iunie 2024: Temperaturi mai crescute decât cele normale și ploi puține. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

„În primul rând, aș vrea să precizez că în această perioadă din an, final de lună mai și început de lună iunie, ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate atmosferică. Activitatea ciclonică în zona mărilor și a oceanelor este destul de mare pentru că temperatura apei este destul de ridicată, favorizează evaporarea și în același timp se formează cicloane care determină astfel de manifestări de instabilitate. La noi în țară, începând de mâine seară, vor fi manifestări de instabilitate, dar la cote mult mai reduse față de ceea ce am văzut că se întâmplă pe continentul european”, spune Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cum se va schimba vremea

Meteorologul în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a explicat și cum se va schimba, mai exact, vremea în România. Potrivit acesteia, trebuie să ne așteptăm la averse, descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului. Totodată, sunt așteptate și căderi de grindină.

„Ne așteptăm la averse ce vor avea și caracter torențial, descăzjjzrcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și probabilitate mare pentru căderi de grindină în partea de sud-vest a țării, la început, în special în Oltenia și în zona Banatului. Apoi, treptat și în jumătatea de vest a Munteniei, Crișana, Transilvania și Maramureș, și doar izolat în celelalte zone.

În ceea ce privește precipitațiile, va ploua abundent, iar „cantitățile de apă, atât în intervale scurte de timp, cât și prin acumulare, mai ales în noaptea de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, vor depăși 20-25 l/metru pătrat”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea