Rămâi conectat

Curier Județean

Cercetaşii albaiulieni campează în Austria

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cercetaşii din Alba Iulia sunt invitaţi în acest an să participe alături de grupul de cercetaşi austrieci din Hoersching într-un camp comun în Austria, întorcându-le astfel vizita colegilor lor, care au fost anul trecut la Gârda. Acesta este al doilea camp internaţional la care participă Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia al Cercetaşilor României, după cel de acum 5 ani, realizat cu cercetaşii din Germania. Evenimentul se va desfăşura în perioada 8-18 iulie, în Konigwiesen. Vor participa 56 de cercetaşi: 20 de temerari (categoria de vârstă 11-14 ani), 19 exploratori (15 – 18ani), 17 seniori şi lideri (peste 20 de ani). Pe drum, vor avea ocazia să viziteze Budapesta şi Viena, unde vor avea un mic program specific pentru fiecare ramură de vârstă.
„Vara trecută i-am primit cu drag pe cercetaşii austrieci la noi în camp, iar anul acesta avem ocazia nu doar de a-i vizita, ci şi de a participa la activităţi alături de ei. Printre acestea se numără realizarea unor ateliere pe anumite teme, o seară în care vom promova gastronomia tradiţională românească, muncă voluntară în ajutorul comunităţii austriece, participarea la o drumeţie de 2 zile, dar şi vizitarea oraşului Linz”, a declarat reprezentantul Centrului Local „Axente Sever” Alba Iulia.
Următorul proiect la care vor participa în această vară cercetaşii albaiulieni este „RoJAM”, prima jamboree naţională după 75 de ani. Evenimentul va avea loc în perioada 11 – 21 august, în localitatea sibiană Sălişte, fiind aşteptaţi să participe atât cercetaşi din ţară, cât şi din străinătate.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea