Rămâi conectat

Ştirea zilei

Centrul de Echitaţie de Excelenţă Alba Iulia, ambasador al noii imagini a Cetăţii Alba Carolina

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Din anul 2009 la Alba Iulia a luat fiinţă Centrul de Echitaţie de Excelenţă, care în momentul de faţă găzduieşte nouă cai de o frumuseţe extraordinară şi care fac parte din rasa Friziană. Iată că aceşti cai despre care vorbim astăzi au devenit unii dintre cei mai buni ambasadori ai noii imagini a Cetăţii Alba Carolina. În luna februarie a anului 2009 s-a efectuat o deplasare în Olanda, societatea noastră hotărând să achiziţioneze şase cai din rasa amintită. Am avut şansa de a întâlni în Olanda, la un centru de creştere a cailor frizieni din regiunea Friesland oameni deosebiţi, care au fost extrem de deschişi şi care ne-au ajutat să achiziţionăm şase exemplare: doi armăsari tineri, doi maturi şi două iepe. Dintre cei şase cai se remarcă în mod deosebit Theo, un armăsar excepţional, care a ajuns acum la vârsta de 11 ani. El face parte din linia Stamboek a rasei Friziene, caracterizată printr-o măreţie a staturii şi o masă musculară bine dezvoltată. Theo are mai mulţi ani de şcoală spaniolă de dresaj şi a participat la turnee şi spectacole ecvestre în Olanda. Caii de rasă friziană sunt renumiţi în întreaga lume pentru nobleţea şi frumuseţea lor şi au un caracter foarte echilibrat şi maleabil, ceea ce îi recomandă pentru spectacole şi ceremonii deosebite. De asemenea, frumuseţea lor este dată şi de culoarea neagră specifică acestei rase şi de statura impozantă sau ţinuta din timpul schimburilor de gardă.
Toţi caii Centrului de Echitaţie au paşapoarte, certificate de naştere care atestă arborele genealogic iar achiziţionarea lor din acel centru special din Olanda a determinat includerea noastră în Asociaţia Crescătorilor de Cai Frizieni din Olanda.
Caii de la Centrul de Echitaţie au adus, împreună cu Garda Cetăţii, acel suflu de viaţă şi culoare în Fortificaţia Bastionară din oraşul nostru. În acest mod încercăm să atragem sute şi mii de turişti în Alba Iulia. Toţi cei care vin în oraşul nostru sunt dornici să vadă un ceremonial unic în România, respectiv schimbul de gardă, defilarea cailor, sau salvele de tun.
Trebuie să vă spunem că toţi cei care doresc să ia lecţii de călărie pot face acest lucru în condiţii deosebite la Centrul nostru de Echitaţie, pentru aceasta fiind necesară încheierea unui abonament cu posibilitatea eliberării unei diplome după 10 şedinţe de călărie, iniţiere sau perfecţionare. Cei care sunt pasionaţi de îngrijirea cailor pot face acest lucru ca voluntari la centrul nostru, având posibilitatea să înveţe cum se îngrijesc aceste animale nobile, un concept întâlnit frecvent în ţări precum Marea Britanie sau Olanda.
Cosmin SUCIU,
Biroul de Presă al
SC Grup Corint SA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la deșeuri menajere, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea