Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cel mai vârstnic student din România învață la Universitatea din Alba Iulia: Aurel Voicu va fi absolvent de masterat la aproape 90 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel mai vârstnic student din România învață la Universitatea din Alba Iulia: Aurel Voicu va fi absolvent de masterat la aproape 90 de ani

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are cel mai vârstnic student din România. Hotărât că viața este o continuă luptă de învățare, cugireanul Aurel Voicu, inginer mecanic de profesie, este în anul al II-lea la masterat la „Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric”.

„Suntem o universitate care, indiferent de vârstă, îşi apreciază şi îşi preţuieşte la fel orice student. Avem astăzi în sală, cred, cel mai în vârstă student din România, la 88 de ani şi jumătate, domnul Aurel Voicu”, a precizat rectorul Univeristății, Daniel Breaz.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vârstnicul, fost primar și viceprimar PDL în orașul Cugir, s-a dedicat, la pensie, realizării unui muzeu al orașului. Pentru a putea colabora legal, dar și pentru a aprofunda cunoștințele din domeniul istoriei, Aurel Voicu a decis să se înscrie la master, unde studiază timp de patru semestre modul în care se poate valorifica patrimoniul istoric.

Acesta a ajuns student fără examen, în baza diplomei de studii superioare de inginer pe care a obținut-o în urmă cu 54 de ani. A lucrat întreaga sa viață profesională în cadrul uzinei mecanice din Cugir. Acesta este la pensie din 1995, fiind consilier local începând cu anul 1992. A fost ales primar timp de două mandate, în perioada 1996-2004. Ulterior, a fost viceprimar timp de un mandat. Acum el este liderul seniorilor PNL.

„Avem studenţi de pe toate continentele, din peste 25 de ţări. Peste 12% din cei aproape 6.000 de studenţi ai universităţii sunt studenţi internaţionali. Este un lucru care ne bucură extraordinar, pentru că devenim o universitate de care se interesează tineri din întreaga lume. Este mare lucru ca în 32 de ani să ajungi la un asemenea nivel”, a spus rectorul universităţii de stat din Alba Iulia, înfiinţată în anul 1991.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea