Rămâi conectat

Actualitate

Cel mai inovativ proiect social, câştigat de Consiliul Județean Alba, în cadrul sesiunii de proiecte sociale 2012

Bogdan Presecan

Publicat

în

O delegatie a Consiliului Judetean Alba se află la Ambasada Franţei din Bucureşti pentru acordarea premiului pentru cel mai inovativ proiect social, câştigat în cadrul sesiunii de proiecte sociale 2012.

“ATELIER INSERT DECOR- SERVICIU DE INTEGRARE SOCIO PROFESIONALĂ –  proiect cofinanţat de  Ambasada Franţei in Romania

In fiecare an Ambasada Franţei lansează un program de finanţare destinat proiectelor inovative din domeniul social pentru a premia cele mai bune idei de proiect care pot aduce beneficii reale şi relevante la nivelul comunităţilor în care se dezvoltă, precum şi pentru a recunoaşte calitatea parteneriatelor încheiate la nivel comunitar, între autorităţi publice şi organizaţii civice, în procesul de implementare şi dezvoltare de servicii în interesul diferitelor categorii de beneficiari aflaţi în situaţii de vulnerabilitate.

 Premiul oferit de Ambasada Frantei pentru proiecte sociale revine in acest an judetului Alba, parteneriatului încheiat între Consiliul Judetean Alba si asociatia Agora, pentru proiectul ,,Atelier Inser Decor-Serviciu de integrare socio profesională.

În acest context, o delegaţie din judeţul Alba condusă de vicepreşedintele  Consiliului Judeţean Alba, domnul Alin Cucui va participa joi, 15 nov. 2012 la o recepţie oferită la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti, de  excelenţa sa, domnul ambasador  Philipe Gustin cu prilejul premierii proiectului ,,Atelier Insert Decor,,.

Conform unei bune tradiţii, Consiliul Judeţean Alba a susţinut şi încurajat şi de această dată o idee de proiect, recunoscută de altfel şi prin premiul câştigat dintre 117 proiecte depuse, care va reuni expertiza şi resurselor celor două organizaţii partenere pentru dezvoltarea unei unităţi de economie socială care va avea dublu scop, de formare profesională pentru tineri din sistemul social sau beneficiari de prestaţii sociale şi de practică profesională şi ucenicie, în domeniile  croitorie şi manufactură obiecte decorative, pentru absolvenţii proveniţi din sistemul de protecţie sau din alte categorii defavorizate  care nu –şi găsesc un loc de muncă în domeniile în care s-au pregătit anterior şi care au mari dificultăţi în găsirea şi conservarea unui loc de muncă.

Rezultate Consiliului Judetean Alba in promovarea unor initiative noi în domeniul serviciilor de incluziune socială  demonstrează orientarea conducerii instituţiei către promovarea măsurilor active de integrare socială care sunt benefice  pe termen lung pentru comunităţile în care se dezvoltă”, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea