Rămâi conectat

Actualitate

Cel mai friguros 1 Decembrie din istorie: La Alba Iulia au fost minus 12 grade Celsius

Ziarul Unirea

Publicat

în

Meteorologii au anunțat că în ziua în care s-au împlinit 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România s-au înregistrat cele mai mici temperaturi din istoria României pentru o zi de 1 decembrie, cel puțin de când se fac măsurătorile meteo.

Luna decembrie a început cu temperaturi extrem de scăzute, meteorologii anunțând că ziua de 1 decembrie 2018 a fost cea mai friguroasă din toate timpurile (raportat la perioada de când au început să fie făcute măsurători meteorologice).

„La 24 de stații meteo din țară au fost întregistrate pe 1 decembrie cele mai scăzute temperaturi pentru această zi din istoria măsurătorilor ANM. Vorbim deci de noi recorduri zilnice ale datei de 1 decembrie. Era de așteptat o astfel de evoluție după ce am văzut s-a întâmplat. Remarcăm că sunt din ce în ce mai frecvente trecerile de la temperaturi extreme la altele, este posibil ca asta să devină norma pe viitor”, a declarat la Realitatea TV Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Potrivit Realitatea TV, prima zi a lunii decembrie a debutat cu ger în cea mai mare parte a țării. În nordul Moldovei și în depresiunile transilvane temperatura a ajuns la -20 de grade.

-19 grade erau în dimineața de sâmbătă la Rădăuți și Miercurea Ciuc, -16 la Brasov, -13 la Cluj Napoca, Sibiu și București, -12 la Alba Iulia. Foarte frig în Lunca Dunarii: -17 grade Oltenita, -15 la Giurgiu și Zimnicea. Dar și pe litoral, unde de regulă este mai cald, au fost valori termice la limita gerului: -9 grade la Constanta, -10 grade la Mangalia.

La manifestările dedicate Zilei Naționale a României de la Alba Iulia a fost nevoie de intervenția echipajelor de prim ajutor pentru asistarea medicală a 42 de persoane (10 copii), dintre acestea 7 (4 copii) au fost transportate la spital.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea