Rămâi conectat
MA-RA-MU

Curier Județean

Cei trei bărbaţi din Baia de Arieş care au furat şinele Mocăniţei au fost reţinuţi de Poliţie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Tronsonul de cale ferată îngustă Baia de Arieş – Abrud este înscris pe  Lista Monumentelor Istorice din România. Prejudiciul stabilit la valoarea de 7.299 de lei a fost recuperat în totalitate

Joi 12 ianuarie, P.C., de 32 de ani G.D., de 41 de ani şi T.S., de 25 de ani, toţi din oraşul Baia de Arieş, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat de către poliţiştii din Baia de Arieş, au fost reţinuţi pentru o perioada de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă.

Cei 3 bărbaţi sunt cercetaţi penal, pentru că în dimineaţa zilei de 10 ianuarie au sustras din locul numit Podul Vechi, de pe tronsonul de cale ferată îngustă Baia de Arieş – Abrud, în prezent nefuncţional, 14 bucăţi de şină de cale ferată – în total 35 de metri, pe care au transportat-o cu o autoutilitară, la un centru de colectare a fierului vechi.

Prejudiciul cauzat prin fapta celor 3 a fost stabilit, de către societatea care administrează calea ferată, la valoarea de 7.299 lei şi a fost recuperate integral.

Tronsonul de cale ferată îngustă Baia de Arieş – Abrud face parte din Ansamblul de cale ferată îngustă Turda – Abrud  şi se află în administrarea Societăţii de Administrare Active Feroviare S.A. – Agenţia Teritorială Timişoara, fiind înscris în cadrul Listei Monumentelor Istorice din România.

Calea ferată îngustă care traversează o parte din munţii Apuseni între oraşele Turda şi Abrud a fost construită între anii 1910-1912. A fost numită “Mocăniţă” datorită faptului că localnicii din zona respectivă sunt cunoscuţi şi sub numele de “mocani”. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun

Alexandra Mates

Publicat

în

Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului)  Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea