Rămâi conectat

Cultură Educație

”Ceaiul de la ora 10”, cu povești, glume și compuneri, la Școala nr.3 din Cugir

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

URS Construct

„Ceaiul de la ora 10” – aşa s-a intitulat acţiunea organizată de Clasa a III-a B Step by Step, de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir, în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Cei 23 de elevi, sub îndrumarea profesorilor Dorina şi Dorin Brînduşe, au transformat sala de clasă într-o mică şezătoare. Uitând pentru câteva ore de statul în bănci, copiii s-au adunat în jurul unui ceai, depănând poveşti, interpretând diferite scenarii, spunând glume, poezii și compuneri create chiar de ei.

Acţiunea a avut la bază lectura, întrucât am dorit să scoatem în evidenţă cât de importantă este aceasta în perioada în care se formează cititul expresiv şi interpretarea textului. Pentru a fi mai incitant şi pentru a crea o atmosferă destinsă atât pentru copii, cât şi pentru musafirii noştri, ne-am gândit să concepem evenimentul ca pe o invitaţie la ceai, astfel încât lectura să fie însoţită de dialog şi bună dispoziţie„, a declarat prof. Dorina Brînduşe.

Invitaţi la ceai au fost colegii din clasa a I-a C Step by Step, a doamnelor profesoare Sofia Iovănescu şi Groza Lucia Demian şi, binenţeles, părinţii şi bunicii. Evenimentul nu a fost lipsit de emoţii pentru aceştia din urmă, care au fost provocaţi la rândul lor să le citească copiilor ceea ce ei consideră interesant. Astfel, elevii au putut asculta vorbe cu tâlc, emoţionante mesaje adresate de mame, precum şi legende despre oraşul natal.

Şi pentru că muzica face echipă cu buna dispoziţie, elevii îndrumaţi de profesorii Dorina şi Dorin Brînduşe au pregătit şi o lecţie de muzică, în care teoria a fost pusă în versuri şi în cântece astfel încât, pe lângă atmosfera plăcută, acţiunea şi-a atins rolul educativ.

În săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevii clasei a III-a B, Step by Step de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir au avut parte şi de alte evenimente plăcute, cum ar fi atelierul de origami, o întâlnire cu un poliţist pe tema „Poliţist aş vrea să fiu”, precum şi o expoziţie de colecţii realizate de elevi. Săptămâna dedicată acţiunilor extracurriculare şi extraşcolare se va încheia pentru copiii cu o vizită la Uzina de Apă de pe Râul Mic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea