Ce trebuie să ştii despre consumul de ouă. Sfaturi utile de Paște
Odată cu venirea Paştelui trebuie să ai grijă să nu exagerezi cu consumul excesiv de ouă, altfel poţi face intoxicaţie.
Chiar dacă e sărbătoare și te strângi cu familia la masă, nu înseamnă că ar trebui să mănânci mai mult ca de obicei și că ar trebui să amesteci mâncărurile grele. Dacă ai mâncat deja un ou, poți păstra tradiția cu ciocnitul ouălor, însă nu trebuie neapărat să-l și mănânci, chiar dacă se sparge.
De asemenea, ca să nu ai probleme cu bila, nu mânca multe mâncăruri grele. Nu amesteca tocăturile, nu consuma produse foarte sărate sau foarte dulci și nici cu mult alcool. Moderația este cheia de sărbători, ca să eviți intoxicațiile alimentare.
Oul e o sursă de vitamina D, calciu si proteine. Totuşi, e şi o sursă mult prea generoasa de colesterol. Un singur ou conţine 300 de grame, în timp ce raţia zilnica pentru adulţi e sub 200 de grame. E şi motivul pentru care n-ar trebui sa consumăm mai mult de două oua, săptămânal. Pe lângă asta, la fel de periculos e sa mâncăm oua alterate. Dacă nu sunt păstrate corect, devin adevărate surse de bacterii.
Prima greşeala pe care o facem e să păstram ouăle în recipientul de pe uşa frigiderului. Aici temperatura variază şi e cel mai cald loc din frigider. Ouăle ar trebui puse in cutia lor, pe rafturile de sus, unde temperatura este cea mai scăzuta.
Si ouăle roşii trebuie ţinute în frigider. În acest fel, ele rămân nealterate aproximativ o săptămâna. Locul ouălor crude e tot la rece.
Daca au fost depozitate ca la carte, ouăle crude pot fi consumate si după trei săptămâni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată