Ce trebuie să ştii despre consumul de ouă. Sfaturi utile de Paște
Odată cu venirea Paştelui trebuie să ai grijă să nu exagerezi cu consumul excesiv de ouă, altfel poţi face intoxicaţie.
Chiar dacă e sărbătoare și te strângi cu familia la masă, nu înseamnă că ar trebui să mănânci mai mult ca de obicei și că ar trebui să amesteci mâncărurile grele. Dacă ai mâncat deja un ou, poți păstra tradiția cu ciocnitul ouălor, însă nu trebuie neapărat să-l și mănânci, chiar dacă se sparge.
De asemenea, ca să nu ai probleme cu bila, nu mânca multe mâncăruri grele. Nu amesteca tocăturile, nu consuma produse foarte sărate sau foarte dulci și nici cu mult alcool. Moderația este cheia de sărbători, ca să eviți intoxicațiile alimentare.
Oul e o sursă de vitamina D, calciu si proteine. Totuşi, e şi o sursă mult prea generoasa de colesterol. Un singur ou conţine 300 de grame, în timp ce raţia zilnica pentru adulţi e sub 200 de grame. E şi motivul pentru care n-ar trebui sa consumăm mai mult de două oua, săptămânal. Pe lângă asta, la fel de periculos e sa mâncăm oua alterate. Dacă nu sunt păstrate corect, devin adevărate surse de bacterii.
Prima greşeala pe care o facem e să păstram ouăle în recipientul de pe uşa frigiderului. Aici temperatura variază şi e cel mai cald loc din frigider. Ouăle ar trebui puse in cutia lor, pe rafturile de sus, unde temperatura este cea mai scăzuta.
Si ouăle roşii trebuie ţinute în frigider. În acest fel, ele rămân nealterate aproximativ o săptămâna. Locul ouălor crude e tot la rece.
Daca au fost depozitate ca la carte, ouăle crude pot fi consumate si după trei săptămâni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide Urzica este consuiderată planta minune a primăverii, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți și utilizată frecvent în medicina naturistă. Pot fi consumate în diverse preparate, precum ceaiuri sau tocănițe. Urzica (Urtica dioica) este o plantă perenă […]