Rămâi conectat

Economie

Ce tipuri de cafea boabe există (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Boabele de cafea sunt punctul de plecare pentru expresso, ristretto, cut, americano, latte, cappuccino, mocha, frappe, cafea irlandeză și orice alt tip de cafea la care te poți gândi.

Dacă ești interesat să ai toate informațiile despre tipurile de cafea care există în lume, de la cele mai populare la cele mai exotice, nu uita să citești acest articol.

Boabele de cafea sunt obținute din fructul arborelui de cafea sau din planta de cafea. Această plantă poate atinge 10 metri înălțime dacă este lăsată în stare naturală, dar arborii de cafea pentru cultivarea comercială măsoară de obicei până la 3 metri înălțime.

Pentru a ști ce tipuri de cafea boabe există, este important să începem de la rădăcini. Prin urmare, trebuie să știm mai întâi ce tipuri de plante de cafea există.

Tipuri de plante de cafea

Există două specii majore de plante de cafea: planta de cafea Arabica și planta de cafea Robusta. Cele două tipuri de plante generează semințe diferite, boabe diferite și, prin urmare, cafea diferită. Soiul poate fi apreciat prin aromă, miros și textură.

Planta de cafea Arabica este în principal prezentă în America, în sudul Mexicului și toate țările din America Centrală, Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru, Bolivia. Continentul african are de asemenea o prezență a plantei de cafea Arabica în Etiopia, Kenya și Zambia.

Pe de altă parte, planta de cafea Robusta se găsește în principal pe coasta africană din Guineea în Nigeria, Gabon, Congo, Republica Centrafricană, sud – vestul Indiei , sud – vestul Chinei, vestul Vietnam, Thailanda și Indonezia.

Tipuri de cafea boabe din arborele de cafea Arabica

Cafeaua Arabica este cea cu o mai mare prezență la nivel mondial: reprezintă între 70% și 80% din totalul producției din lumea cafelei. Prin urmare, așa cum este de așteptat, este cel mai comercializat soi.

Cafeaua Arabica a fost prima cultivată, iar inițial doar frunzele sale au fost folosite pentru prepararea infuziilor de ceai.

Varietatea de cafea arabică are doar între 1% și 1,5% cafeină. Acest tip se caracterizează prin aroma sa blândă și este asociat cu arome sălbatice și fructe uscate.

  • Moka

Boabele de cafea numite Moka sunt originare din Yemen și își datorează numele principalului port de export al țării. Portul Moka obișnuia să facă parte din singura rută maritimă care ajungea la Mecca, ceea ce explică marea expansiune pe care a avut-o cafeaua în lumea arabă.

Particularitatea acestui tip de cafea boabe este nivelul scăzut de aciditate și gustul său asemănător cu ciocolata. Din acest motiv, este obișnuit ca Moka să fie confundat cu combinația de cafea și cacao, deși sunt preparate diferite. Cauta cafea boabe pe Emag.ro

  • Java

După boabele Moka vine boabele de cafea Java. Acestea au fost introduse în lume în secolul al XVII-lea , în Indonezia, care a fost o colonie olandeză la momentul respectiv. Indonezia are o climă și un teritoriu deosebit din care naște o sămânță cu o aromă foarte puternică, picantă și cu un postgust dulce. Prin exportul în Europa, aceastî cafea boabe Java a obținut popularitatea pe care o au astăzi.

  • Kenya AA

După cum sugerează și numele, această varietate de cafea boabe este originară din Kenya, pe continentul african. Se cultivă de obicei pe terenuri vulcanice, cu o abundență de nutrienți, iar de acolo capătă o aromă intensă.

Tip de cafea boabe din Robusta

Cafeaua Robusta aparține Republicii Democrate Congo. Una dintre particularitățile care o diferențiază de arborele de cafea arab este rezistența mare a semințelor sale , care pot crește într-o varietate mult mai largă de soluri.

Aceasta plantă de cafea crește ușor de la 200 de metri înălțime, în condiții de umiditate și stabilitate din punct de vedere al temperaturii.

Posibilitatea de a fi cultivată pe terenuri mai plate cu acces mai ușor face ca producția și recoltarea fructelor să fie mai ușoară. Din acest motiv, plantațiile produc mai mult, recolta este în cantitate mai mare, iar prețul este mai mic.

Cu toate acestea, sămânța plantei de cafea Arabica este cea mai consumată la nivel global. Acest lucru se datorează faptului că arborele de cafea Robusta oferă boabelor cel mai rău miros și gust. De asemenea, această varietate de plantă de cafea produce cafea boabe cu un nivel mult mai ridicat de cofeină, chiar dacă dimensiunea boabelor este mai mică.

Boabele de cafea Robusta sunt amare, cu niciun gust acid și puțină aromă. În plus, textura este destul de aspră și cremoasă, ceea ce explică de ce este cel mai puțin solicitat tip de cafea din lume. Cu toate acestea, această varietate de cafea boabe este foarte necesară pentru prepararea espressoului, precum cel din capsule Dolce Gusto.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă pentru începerea proiectului – „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă Comunicat de presă pentru începerea proiectului Denumirea proiectului: „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic” Valoarea totală a proiectului: 6.429.513,58 lei cu TVA Valoarea finanțată prin Fondul pentru Modernizare: 5.850.741,92 lei cu TVA Valoarea contribuției proprii: 578.771,66 lei cu TVA Numele […]

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă – Stadiul lucrărilor pentru extinderea și reabilitarea Aducțiunilor SZA Apuseni

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă ContractuI de lucrări AB3 – CL3 – „Extindere si reabilitare aductiuni SZA Apuseni” face parte din proiectul regional „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzată în judetul Alba, 2014-2020″, SMIS 319094, cofinantat prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020 si Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Contractul are o valoare de 73.794.644,04 leí […]

Citește mai mult

Economie

Contribuția ADR Centru la dezvoltarea județului Alba: Fonduri nerambursabile de aproape 3 miliarde de lei au susținut creșterea calității vieții cetățenilor

Lucian Daramus

Publicat

în

Contribuția ADR Centru la dezvoltarea județului Alba: Fonduri nerambursabile de aproape 3 miliarde de lei au susținut creșterea calității vieții cetățenilor – Interviu cu domnul Simion Crețu, Director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru – – Stimate domnule director general, știm că în această perioadă implementați un foarte important Program pentru dezvoltare regională. Care […]

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă: Stadiul lucrărilor pentru reabilitarea aducțiunii Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă ContractuI de lucrări AB3- CL1 -„Reabilitare aductiune SP Galda -Teius- Aiud -Ocna Mures” este parte din proiectul regional „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apä uzatä in judetul Alba, 2014-2020″, SMIS 319094, cofinantat prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020 si Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Contractul are o valoare de 71.871.788,26 lei […]

Citește mai mult

Economie

Cea mai veche fabrică din România a intrat, oficial, în FALIMENT: A fost fondată în iulie 1771 şi este una din cele mai vechi din Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cea mai veche fabrică din România a intrat, oficial, în FALIMENT: A fost fondată în iulie 1771 şi este una din cele mai vechi din Europa UCM Reşiţa, cea mai veche fabrică din România, care fabrică hidroagregate şi echipamente hidromecanice, a intrat în faliment, a decis Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă, se arată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea