Rămâi conectat

Curier Județean

Ce se mănăncă de Bobotează: Ce preparate tradiționale sunt nelipsite de pe masa românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce se mănăncă de Bobotează: Ce preparate tradiționale sunt nelipsite de pe masa românilor

Cu ocazia Botezului Domnului, un întreg arsenal de tradiții și obiceiuri sunt respectate de români. Pentru a aminti de înghețurile Bobotezeu, când temperaturile reci culminează în perioada iernii, mai întâi se prepară piftiile.

Citește și: 6 ianuarie: Boboteaza sau Botezul Domnului

Aceste preparate din picioare de porc, urechi, gușă, mușchi și aromante cu usturoi tebuie pregătite și așezate pe foc în ziua în care intră Preotul cu Botezul ca să sfințească cu Sfânta Aghiazmă Mare întreaga gospodărie.

Nu lipsesc sarmalele și carnea friptă cu cârnați. Dulciurile obișnuite sunt lipiile, preparate cu aluat de cozonac și unse cu ou și smântână.

Lipiile altfel obținute se servesc tradițional la mesele de botez ale creștinilor, amintind de turtele făcute pentru Domnul Iisus Hristos de Maica Preacesta în timpul Fugii în Egipt. Alături de ele se pot mânca prăjituri și cozonaci.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Peștera Poarta lui Ionele, un loc unde natura și misterul se împletesc armonios: Acccesul, pe un drum asfaltat

Lucian Daramus

Publicat

în

Peștera Poarta lui Ionele, un loc unde natura și misterul se împletesc armonios: Acccesul, pe un drum asfaltat Pe versantul drept al Văii Ordâncușa, la o altitudine de 890 de metri, se află Peștera Poarta lui Ionele — un loc unde natura și misterul se împletesc armonios.  Citește și: VIDEO | Avram Iancu își spune […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea