Ce profesii au consilierii municipiului Alba Iulia și din ce activități își întregesc veniturile. Simone Albani, cele mai mari încasări
O vorbă spune că ”Meseria este brățară de aur”, iar pe lângă politică, aleșii locali ai municipiului Alba Iulia realizează activități profesionale sau comerciale din care își întregesc veniturile.
O parte au ieșit la pensie, ceea ce nu este un lucru rău deoarece, cel puțin teoretic, au mai mult timp pentru a analiza proiectele supuse dezbaterii, ei fiind, se știe, cei care hotărăsc unde trebuie să meargă o parte din banii noștri. Nu ne ferim să precizăm nici că, de-a lungul timpului, o parte dintre proiecte au fost cel puțin controversate, iar fondurile publice s-au alocat pentru concerte, petreceri, evenimente obscure și spectacole la care opinia publică s-a arătat puțin interesată.
În esență considerăm că studiile și activitatea profesională pe care o desfășoară consilierii locali este de interes public, dar facem mențiunea că nu neapărat profesia este cea care îl înalță pe om ci, mai cu seamă, modul în care o desfășoară.
Informațiile de mai jos au fost preluate de pe site-ul Primăriei Alba Iulia, iar profesiile de bază ne-au fost trimise, la solicitare, de compartimentul relații cu presa. Menționăm că declarațiile de avere au fost completate în 2014. În anul 2015, nu este completată, până în prezent, nicio declarație.
Simone Albani (manager) este, probabil, cel mai înstărit consilier al municipiului Alba Iulia. Potrivit declarației de avere, acesta a încasat, în total, 179.524 lei și 18.860 euro, în urma activităților desfășurate la mai multe firme: O-Kappa, Albani Furniture, de la cea din urmă, cât și de la firma Albani Forex SRL, a încasat și sume de bani provenind din dividente. Acesta a obținut suma de 70.400 lei. din închirierea unui spațiu comercial.
Potrivit ultimei declarații de avere postată pe site-ul primăriei municipiului Alba Iulia, completată în data de 12 iunie 2014, consilierul local Ioan Bogățan (inginer) a avut un venit din pensie în cuantum de 20.987, respectiv 3.516 lei din alte venituri.
Consilierul local Rareș Buglea (jurist), de profesie consilier juridic, a obținut din activitatea prestată la Consiliul concurenței un venit de 10.600 lei. În calitate de consilier local a obținut suma de 5.902 lei.
În calitate de administrator al SC. INTERMED. SRL, Horațiu Clepan (economist), a încasat suma de 36.000 lei. Potrivit declarației de avere, din funcția de consilier municipal a câștigat 3.419 lei.
Potrivit declarației de avere, Domuța Iulius (economist) a încasat suma de 6.092 lei de la Consiliul local Alba Iulia.
De la Primăria municipiului Alba Iulia, consilierul local Gheorghe Iancu (economist) a încasat suma de 5.331 lei, iar veniturile din pensia de serviciu s-au ridicat la 47.859 lei. La categoria ”venituri din alte surse” titularul a încasat indemnizația de 37.464 lei, sursa venitului fiind menționată Legea 314/2004.
La declarația completată în 13.02.2014 Ovidiu Jidveian (avocat) a menționat că a încasat, la categoria venituri activități independente, în anul 2012, suma de 116.863. Titularul a mai obținut suma de 19.122 venituri din alte surse.
Maria Onețiu (asistent medical), directorul de îngrijiri medicale, a încasat suma de 43.905 de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. La categoria venituri din activități independente a obținut suma de 4.950 de la Primăria Alba Iulia, 29.072 lei de la SC Siveco România, serviciu prestat: consultant formare, 2.159 lei în calitate de profesor la Colegiul de Afaceri Alba Iulia, respectiv 244 lei din calitatea de formator la AJOFM.
Indemnizația de consilier i-a adus lui Petric Daniel (profesor) suma de 6.282 lei, iar salariul de profesor: 825 de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” respectiv 3002 lei de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”.
Gabriel Pleșa (inginer) a încasat suma de 59.845 lei din funcția de director A.I.S.E. Alba, respectiv suma de 98.000 din dividente, fiind asociat la trei societăți comerciale. Funcția de consilier local i-a adus 5.902 lei.
Salariul din imobiliare i-au adus consilierului local Dorin Pocol (inginer) suma de 15.000 lei, indemnizația de consilier local nefiind trecută pe declarația de avere.
Potrivit declarației de avere, Cornel Sandu (profesor) a câștigat de la IȘJ Alba, din proiecte FSE, suma de 3.340, iar activitatea de la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia i-a adus 27.027 lei. Indemnizația de consilier local a fost de 6.282 lei.
Raul Tudorașcu (inginer) a încasat suma de 21.666 lei de la: SC APA CTTA – inginer IT, Primăria Alba Iulia – consilier local, SC Global Net – expert proiect și SC Radical Appliance – director comercial.
Potrivit ultimei declarații de avere, Liviu Zdrânc (tehnician), a încasat suma de 10.200 lei de la SC. MT. SRL, respectiv 6.092 indemnizație, de la Consiliul local Alba Iulia.
Marius Adrian Costinaș – avocat
Vasile Criașan – economist
Bogdan Medrea – inginer
Marius Gheorghe Presecan – inginer
Pavel Popa – tehnician
Paul Voicu (viceprimar) – inginer
Dorin Șerdean (viceprimar) – economist
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii