Ce profesii au consilierii municipiului Alba Iulia și din ce activități își întregesc veniturile. Simone Albani, cele mai mari încasări

O vorbă spune că ”Meseria este brățară de aur”, iar pe lângă politică, aleșii locali ai municipiului Alba Iulia realizează activități profesionale sau comerciale din care își întregesc veniturile.

vot-sedinta-consiliul-local-alba-iulia1O parte au ieșit la pensie, ceea ce nu este un lucru rău deoarece, cel puțin teoretic, au mai mult timp pentru a analiza proiectele supuse dezbaterii, ei fiind, se știe, cei care hotărăsc unde trebuie să meargă o parte din banii noștri. Nu ne ferim să precizăm nici că, de-a lungul timpului, o parte dintre proiecte au fost cel puțin controversate, iar fondurile publice s-au alocat pentru concerte, petreceri, evenimente obscure și spectacole la care opinia publică s-a arătat puțin interesată.

ELIT

În esență considerăm că studiile și activitatea profesională pe care o desfășoară consilierii locali este de interes public, dar facem mențiunea că nu neapărat profesia este cea care îl înalță pe om ci, mai cu seamă, modul în care o desfășoară.

Informațiile de mai jos au fost preluate de pe site-ul Primăriei Alba Iulia, iar profesiile de bază ne-au fost trimise, la solicitare, de compartimentul relații cu presa. Menționăm că declarațiile de avere au fost completate în 2014. În anul 2015, nu este completată, până în prezent, nicio declarație.

Simone Albani (manager) este, probabil, cel mai înstărit consilier al municipiului Alba Iulia. Potrivit declarației de avere, acesta a încasat, în total, 179.524 lei și 18.860 euro, în urma activităților desfășurate la mai multe firme: O-Kappa, Albani Furniture, de la cea din urmă, cât și de la firma Albani Forex SRL, a încasat și sume de bani provenind din dividente. Acesta a obținut suma de 70.400 lei. din închirierea unui spațiu comercial.

Potrivit ultimei declarații de avere postată pe site-ul primăriei municipiului Alba Iulia, completată în data de 12 iunie 2014, consilierul local Ioan Bogățan (inginer) a avut un venit din pensie în cuantum de 20.987, respectiv 3.516 lei din alte venituri.

Consilierul local Rareș Buglea (jurist), de profesie consilier juridic, a obținut din activitatea prestată la Consiliul concurenței un venit de 10.600 lei. În calitate de consilier local a obținut suma de 5.902 lei.

În calitate de administrator al SC. INTERMED. SRL, Horațiu Clepan (economist), a încasat suma de 36.000 lei. Potrivit declarației de avere, din funcția de consilier municipal a câștigat 3.419 lei.

Potrivit declarației de avere, Domuța Iulius (economist) a încasat suma de 6.092 lei de la Consiliul local Alba Iulia.

De la Primăria municipiului Alba Iulia, consilierul local Gheorghe Iancu (economist) a încasat suma de 5.331 lei, iar veniturile din pensia de serviciu s-au ridicat la 47.859 lei. La categoria ”venituri din alte surse” titularul a încasat indemnizația de 37.464 lei, sursa venitului fiind menționată Legea 314/2004.

La declarația completată în 13.02.2014 Ovidiu Jidveian (avocat) a menționat că a încasat, la categoria venituri activități independente, în anul 2012, suma de 116.863. Titularul a mai obținut suma de 19.122 venituri din alte surse.

Maria Onețiu (asistent medical), directorul de îngrijiri medicale, a încasat suma de 43.905 de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. La categoria venituri din activități independente a obținut suma de 4.950 de la Primăria Alba Iulia, 29.072 lei de la SC Siveco România, serviciu prestat: consultant formare, 2.159 lei în calitate de profesor la Colegiul de Afaceri Alba Iulia, respectiv 244 lei din calitatea de formator la AJOFM.

Indemnizația de consilier i-a adus lui Petric Daniel (profesor) suma de 6.282 lei, iar salariul de profesor: 825 de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” respectiv 3002 lei de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”.

Gabriel Pleșa (inginer) a încasat suma de 59.845 lei din funcția de director A.I.S.E. Alba, respectiv suma de 98.000 din dividente, fiind asociat la trei societăți comerciale. Funcția de consilier local i-a adus 5.902 lei.

Salariul din imobiliare i-au adus consilierului local Dorin Pocol (inginer) suma de 15.000 lei, indemnizația de consilier local nefiind trecută pe declarația de avere.

Potrivit declarației de avere, Cornel Sandu (profesor) a câștigat de la IȘJ Alba, din proiecte FSE, suma de 3.340, iar activitatea de la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia i-a adus 27.027 lei. Indemnizația de consilier local a fost de 6.282 lei.

Raul Tudorașcu (inginer) a încasat suma de 21.666 lei de la: SC APA CTTA – inginer IT, Primăria Alba Iulia – consilier local, SC Global Net – expert proiect și SC Radical Appliance – director comercial.

Potrivit ultimei declarații de avere, Liviu Zdrânc (tehnician), a încasat suma de 10.200 lei de la SC. MT. SRL, respectiv 6.092 indemnizație, de la Consiliul local Alba Iulia.

Marius Adrian Costinaș – avocat

Vasile Criașan – economist

Bogdan Medrea – inginer

Marius Gheorghe Presecan – inginer

Pavel Popa – tehnician

Paul Voicu (viceprimar) – inginer

Dorin Șerdean (viceprimar) – economist

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

adrian 19 ianuarie 2015 at 10:26

UN ARTICOL FOARTE INTERESANT,FIINDCA STIIND SPECIALITAEA FIECARUI CONSILIER, PUTEM APRECIA PROFESIONALISMUL IN LUAREA DECIZIILOR.
AS APRECIA DACA ATI CONTINUA ACEASTA INITIATIVA SI CU ALTE CONSILII MUNICIPALE DIN JUDET SI VA PROPUN SA EVIDENTIATI SI SPECIALITATEA CONSILIERILOR PRIMARIEI MUNICIPIULUI SEBES

pilu 19 ianuarie 2015 at 22:03

Se pare ca specialistul in economie Domuta Iulius este casnic, cat despre Gheorghe Iancu deduc dupa nivelul inalt al pensiei de serviciu (oare de cand o fi economist ?) ca n-a avut nici o tangenta cu productia sau cea de creare de bunuri ci cu cea care pune stele.

@pilu 20 ianuarie 2015 at 16:21

Domuta face transport de persoane la negru ( rechineala)!

Comentariile sunt oprite