Câți viitori șoferi din Alba Iulia obțin permisul auto în fiecare zi: „Avem cei mai mici timpi de așteptare din țară”
Câți viitori șoferi din Alba Iulia obțin permisul auto în fiecare zi: „Avem cei mai mici timpi de așteptare din țară”
Condiții moderne pentru cei care doresc să obțină permisul auto, la Alba Iulia. Noua sală are de peste două ori mai multe calculatoare, iar camerele video – amplasate inclusiv pe monitoare – descurajează tentativele de fraudă.
Până acum, proba teoretică se ținea la demisolul unei clădiri construite la începutul secolului trecut, nesigură și afectată de umezeală.
Noua sală are sistem de supraveghere video și 14 calculatoare cu touchscreen. Se află în incinta unui centru comercial din Alba Iulia, aproape de biroul pentru permise auto și înmatricultări. Cei programați miercuri au fost primii care au susținut proba teoretică în condiții moderne.
Candidat: ”A fost foarte ușor, am învățat, l-am luat cu brio, sunt condiții destul de bune, pentru cine învață nu e nicio problemă. Locația e mai puțin importantă, important e să parcurgi examenul cu brio”.
”Candidat: A fost ușor, am învățat, am trecut.
Reporter: Ești pregătit pentru partea de traseu?
Candidat: Da, pentru aia da, mă descurc mai bine”.
Gheorghe Muntean, instructor auto: ”O sală foarte frumoasă, o sală la cerințele actuale, unde cursanții își pot da examenul în condiții foarte bune”.
Rata de promovabilitate la traseu este de 48%
În fiecare zi, 120 de aspiranți la statutul de șofer pot susține proba teoretică. Însă mai puțin de jumătate dintre cei care obțin punctajul de trecere iau și traseul.
Comisar șef Mihai Zgârdea, DRPCIV Alba Iulia: ”Gradul de promovabilitate la proba de traseu este undeva la 48%. Candidații care au cele mai multe șanse sau în care găsim cel mai mare grad de promovabilitate sunt în jurul vârstei de 20 de ani”.
Sala de examinare din Alba Iulia se ridică la nivelul celor din orașe mai mari, precum Timișoara sau Cluj-Napoca.
Nicolae Albu, prefect de Alba: ”Numărul de stații pe care le avem noi sunt similare cu orașe mult mai mari, tocmai de aceea timpii de așteptare la noi sunt foarte scăzuți, aș putea spune că avem cei mai mici timpi de așteptare din țară”.
Examene teoretice pentru obținerea permisului sunt organizate lunea, miercurea și vinerea, iar proba practică – traseul – se poate da în patru localități din județ. Timpul de așteptare între cele două probe nu depășește două săptămâni.
Sursa: stirileprotv.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, scrie […]