Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Câți viitori șoferi din Alba Iulia obțin permisul auto în fiecare zi: „Avem cei mai mici timpi de așteptare din țară”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câți viitori șoferi din Alba Iulia obțin permisul auto în fiecare zi: „Avem cei mai mici timpi de așteptare din țară”

Condiții moderne pentru cei care doresc să obțină permisul auto, la Alba Iulia. Noua sală are de peste două ori mai multe calculatoare, iar camerele video – amplasate inclusiv pe monitoare – descurajează tentativele de fraudă.

Până acum, proba teoretică se ținea la demisolul unei clădiri construite la începutul secolului trecut, nesigură și afectată de umezeală.

Noua sală are sistem de supraveghere video și 14 calculatoare cu touchscreen. Se află în incinta unui centru comercial din Alba Iulia, aproape de biroul pentru permise auto și înmatricultări. Cei programați miercuri au fost primii care au susținut proba teoretică în condiții moderne.

Candidat: ”A fost foarte ușor, am învățat, l-am luat cu brio, sunt condiții destul de bune, pentru cine învață nu e nicio problemă. Locația e mai puțin importantă, important e să parcurgi examenul cu brio”.

”Candidat: A fost ușor, am învățat, am trecut.

Reporter: Ești pregătit pentru partea de traseu?

Candidat: Da, pentru aia da, mă descurc mai bine”.

Gheorghe Muntean, instructor auto: ”O sală foarte frumoasă, o sală la cerințele actuale, unde cursanții își pot da examenul în condiții foarte bune”.
Rata de promovabilitate la traseu este de 48%

În fiecare zi, 120 de aspiranți la statutul de șofer pot susține proba teoretică. Însă mai puțin de jumătate dintre cei care obțin punctajul de trecere iau și traseul.

Comisar șef Mihai Zgârdea, DRPCIV Alba Iulia: ”Gradul de promovabilitate la proba de traseu este undeva la 48%. Candidații care au cele mai multe șanse sau în care găsim cel mai mare grad de promovabilitate sunt în jurul vârstei de 20 de ani”.

Sala de examinare din Alba Iulia se ridică la nivelul celor din orașe mai mari, precum Timișoara sau Cluj-Napoca.

Nicolae Albu, prefect de Alba: ”Numărul de stații pe care le avem noi sunt similare cu orașe mult mai mari, tocmai de aceea timpii de așteptare la noi sunt foarte scăzuți, aș putea spune că avem cei mai mici timpi de așteptare din țară”.

Examene teoretice pentru obținerea permisului sunt organizate lunea, miercurea și vinerea, iar proba practică – traseul – se poate da în patru localități din județ. Timpul de așteptare între cele două probe nu depășește două săptămâni.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea