Rămâi conectat

Actualitate

Câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru o casă: Cum se face calculul și cum se instalează corect

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru o casă: Cum se face calculul și cum se instalează corect

Pentru a ști care este numărul optim de panouri instalate, primul pas este calculul necesarului de energie electrică al locuinței. Pentru asta, o să fie nevoie să adunați consumul lunar pe care l-ați avut în ultimele 12 luni, iar apoi să vedeți care este consumul mediu lunar.

Apoi, va fi nevoie să calculați producţia de energie asigurată de un panou fotovoltaic. Acest lucru depinde de tipul panoului pe care vreți să îl cumpărați şi de tipul sistemului fotovoltaic, adică on-grid sau off-grid. În acelaşi timp, contează şi locaţia geografică sau orientarea panourilor.

Pasul final va fi să împărţiți consumul mediu de energie la producţia de energie electrică furnizată de un panou. Astfel, veți afla numărul de panouri fotovoltaice necesare.

Citește și: Interesul pentru panouri fotovoltaice este tot mai mare: Cererea a crescut cu 30% în primele 6 luni ale anului

Cele mai populare kituri fotovoltaice pentru uz casnic sunt cele de 3, 5 sau 8 kW. De regulă, pentru o casă aveți nevoie de 7 până la 20 de panouri fotovoltaice de 410 W sau de 7 până la 18 panouri fotovoltaice de 450 W.

Bineînţeles, producţia lunară variază între anotimpuri. Spre exemplu, vara o să produceți mai multă energie electrică, iar în lunile de iarnă producţia va fi mult mai mică. Totuşi, vorbim despre media produsă.

Este foarte important de menţionat că numărul de panouri fotovoltaice poate fi suplimentat ulterior. Aşadar, dacă bugetul nu vă permite să instalați foarte multe panouri de la bun început, mai puteţi adăuga pe parcurs.

Menţionăm faptul că panourile trebuie instalate în condiţii optime, deoarece înclinaţia şi orientarea influențeză capacitatea de producţie. Acestea se instalează spre sud, la o înclinaţie de 35 de grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua aplicație MAI pentru sesizarea comportamentului agresiv în trafic: Ce sancțiuni riscă șoferii care nu respectă regulile

Bera Larisa

Publicat

în

Noua aplicație MAI pentru sesizarea comportamentului agresiv în trafic: Ce sancțiuni riscă șoferii care nu respectă regulile Aplicația Ministerului Afacerilor de Interne a devenit activă duminică, iar prin intermediul acesteia șoferii pot reclama comportamentul agresiv al altor participanți la trafic. Comisarul șef de poliție Bogdan Oproiu, de la Poliția Rutieră din IGPR a menționat faptul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea