Câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru o casă: Cum se face calculul și cum se instalează corect
Câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru o casă: Cum se face calculul și cum se instalează corect
Pentru a ști care este numărul optim de panouri instalate, primul pas este calculul necesarului de energie electrică al locuinței. Pentru asta, o să fie nevoie să adunați consumul lunar pe care l-ați avut în ultimele 12 luni, iar apoi să vedeți care este consumul mediu lunar.
Apoi, va fi nevoie să calculați producţia de energie asigurată de un panou fotovoltaic. Acest lucru depinde de tipul panoului pe care vreți să îl cumpărați şi de tipul sistemului fotovoltaic, adică on-grid sau off-grid. În acelaşi timp, contează şi locaţia geografică sau orientarea panourilor.
Pasul final va fi să împărţiți consumul mediu de energie la producţia de energie electrică furnizată de un panou. Astfel, veți afla numărul de panouri fotovoltaice necesare.
Citește și: Interesul pentru panouri fotovoltaice este tot mai mare: Cererea a crescut cu 30% în primele 6 luni ale anului
Cele mai populare kituri fotovoltaice pentru uz casnic sunt cele de 3, 5 sau 8 kW. De regulă, pentru o casă aveți nevoie de 7 până la 20 de panouri fotovoltaice de 410 W sau de 7 până la 18 panouri fotovoltaice de 450 W.
Bineînţeles, producţia lunară variază între anotimpuri. Spre exemplu, vara o să produceți mai multă energie electrică, iar în lunile de iarnă producţia va fi mult mai mică. Totuşi, vorbim despre media produsă.
Este foarte important de menţionat că numărul de panouri fotovoltaice poate fi suplimentat ulterior. Aşadar, dacă bugetul nu vă permite să instalați foarte multe panouri de la bun început, mai puteţi adăuga pe parcurs.
Menţionăm faptul că panourile trebuie instalate în condiţii optime, deoarece înclinaţia şi orientarea influențeză capacitatea de producţie. Acestea se instalează spre sud, la o înclinaţie de 35 de grade.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Burse școlare 2024 – 2025: Prima plată a burselor se va face în luna noiembrie În urma aprobării metodologiei-cadru de acordare a burselor, prin Ordinul ME nr. 5.518/2024, data la care primesc banii elevii, s-a modificat în anul școlar 2024-2025. Bursele sunt acum acordate pe criterii mai clare, fie în funcție de performanțele academice, fie […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Halloween – Data când se sărbătorește și ce semnificație are
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
30 octombrie: DEZASTRUL de la Certej, cea mai mare catastrofă ecologică din istoria României. 89 de oameni au murit şi 76 au fost răniţi