Cât va costa cosirea ierbii sălbatice şi a buruienilor de pe raza municipiului Sebeș. Licitația, lansată în SEAP
Cât va costa cosirea ierbii sălbatice şi a buruienilor de pe raza municipiului Sebeș. Licitația, lansată în SEAP
Municipiul Sebeș dorește realizarea unei proceduri de achiziție publică în vederea atribuirii unui acord cadru pentru o perioada de 3 ani, având că obiectiv desfășurarea unor servicii ce presupun cosirea și înlăturarea ierbii sălbatice și a buruienilor de pe teritoriul administrativ al municipiului.
Serviciul Public De Administrarea Patrimoniului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de cosire și înlăturare a ierbii sălbatice şi a buruienilor de pe raza orașului. Valoarea totală a achiziției este cuprinsă între 2.255.096,46 și 2.818.870,58 de lei, fără TVA.
Obiectivele pe care trebuie să le atingă prestarea serviciilor de cosire și înlăturare a ierbii sălbatice și a buruienilor de pe rază Municipiului Sebeș sunt următoarele:
– protejarea și întreținerea spațiilor verzi, a domeniului public și punerea în valoare a acestora;
– îmbunătățirea calității mediului de viață;
– promovarea calității și eficientă activităților de întreținere a spațiilor verzi;
– menținerea curățeniei și a esteticitatii zonelor verzi înierbate a domeniului public;
– valorificarea zonelor verzi cu un deficit estetic scăzut;
– asigurarea curățeniei și bună gospodărire pe întreagă rază a Municipiului Sebeș;
Beneficiile anticipate
Menținerea curățeniei și a esteticitatii zonelor verzi înierbate a domeniului public prin îndepărtarea ierbii sălbatice și a buruienilor de pe rază Municipiului Sebeș prin cosirea mecanizată a acesteia, greblarea, strângerea resturilor de natură vegetală rezultate sau de orice natură, incarnatul și transportul acestora.
Promovarea calității și eficientă activităților de întreținere a spațiilor verzi; esteticitate ridicată la nivelul municipiului; valorificarea spațiilor verzi; îmbunătățirea calității mediului de viață.
Activitățiile din cadrul serviciului presupun:
– cosirea suprafețelor înierbate, curățarea, strângerea resturilor vegetative sau de altă natură rezultate în urmă activității, incarnatul și transportul acestora de către prestator.
Cositul regulat al ierbii este condiția esențială pentru a se obține suprafețe înierbate de calitate, întreținute, curate, estetice și bine închegate. În urmă tăierii frecvente rezultă mai mulți lăstari, astfel apare fenomenul de indesire a firelor de iarbă. Dacă iarbă nu este tunsă la timp, această va crește în înălțime iar factorul lumina nu va reuși să pătrundă la baza frunzelor, având că urmare degradarea zonelor/ spațiilor înierbate și apariția fenomenului de uscare/ ingalbenire a vârfurilor. Această operațiune se execută în scopul menținerii permanente în stare îngrijită a spațiilor verzi înierbate de pe domeniul public al Municipiului Sebeș.
Activitatea de tundere a ierbii și a buruienilor se va realiza doar mecanizat cu ajutorul motocositoarelor/ trimmerelor cu fir sau lamă, mașinilor de tuns, s.a. la toate obiectivele și pe toate suprafețele înierbate.
Resturile vegetale rezultate în urmă operațiunii de cosire se vor strânge în grămezi sau în saci menajeri la marginea zonei de lucru și se vor ridica în aceeași zi în care s-a efectuat prestarea serviciilor de cosire a ierbii sau buruienilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrucât a crescut numărul de copii
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrcât a crescut numărul de copii Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală […]