Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cât va costa cosirea ierbii sălbatice şi a buruienilor de pe raza municipiului Sebeș. Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cât va costa cosirea ierbii sălbatice şi a buruienilor de pe raza municipiului Sebeș. Licitația, lansată în SEAP

Municipiul Sebeș dorește realizarea unei proceduri de achiziție publică în vederea atribuirii unui acord cadru pentru o perioada de 3 ani, având că obiectiv desfășurarea unor servicii ce presupun cosirea și înlăturarea ierbii sălbatice și a buruienilor de pe teritoriul administrativ al municipiului.

Serviciul Public De Administrarea Patrimoniului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de cosire și înlăturare a ierbii sălbatice şi a buruienilor de pe raza orașului. Valoarea totală a achiziției este cuprinsă între 2.255.096,46 și 2.818.870,58 de lei, fără TVA.

Obiectivele pe care trebuie să le atingă prestarea serviciilor de cosire și înlăturare a ierbii sălbatice și a buruienilor de pe rază Municipiului Sebeș sunt următoarele:

– protejarea și întreținerea spațiilor verzi, a domeniului public și punerea în valoare a acestora;
– îmbunătățirea calității mediului de viață;
– promovarea calității și eficientă activităților de întreținere a spațiilor verzi;
– menținerea curățeniei și a esteticitatii zonelor verzi înierbate a domeniului public;
– valorificarea zonelor verzi cu un deficit estetic scăzut;
– asigurarea curățeniei și bună gospodărire pe întreagă rază a Municipiului Sebeș;

Beneficiile anticipate

Menținerea curățeniei și a esteticitatii zonelor verzi înierbate a domeniului public prin îndepărtarea ierbii sălbatice și a buruienilor de pe rază Municipiului Sebeș prin cosirea mecanizată a acesteia, greblarea, strângerea resturilor de natură vegetală rezultate sau de orice natură, incarnatul și transportul acestora.

Promovarea calității și eficientă activităților de întreținere a spațiilor verzi; esteticitate ridicată la nivelul municipiului; valorificarea spațiilor verzi; îmbunătățirea calității mediului de viață.

Activitățiile din cadrul serviciului presupun:

– cosirea suprafețelor înierbate, curățarea, strângerea resturilor vegetative sau de altă natură rezultate în urmă activității, incarnatul și transportul acestora de către prestator.

Cositul regulat al ierbii este condiția esențială pentru a se obține suprafețe înierbate de calitate, întreținute, curate, estetice și bine închegate. În urmă tăierii frecvente rezultă mai mulți lăstari, astfel apare fenomenul de indesire a firelor de iarbă. Dacă iarbă nu este tunsă la timp, această va crește în înălțime iar factorul lumina nu va reuși să pătrundă la baza frunzelor, având că urmare degradarea zonelor/ spațiilor înierbate și apariția fenomenului de uscare/ ingalbenire a vârfurilor. Această operațiune se execută în scopul menținerii permanente în stare îngrijită a spațiilor verzi înierbate de pe domeniul public al Municipiului Sebeș.

Activitatea de tundere a ierbii și a buruienilor se va realiza doar mecanizat cu ajutorul motocositoarelor/ trimmerelor cu fir sau lamă, mașinilor de tuns, s.a. la toate obiectivele și pe toate suprafețele înierbate.

Resturile vegetale rezultate în urmă operațiunii de cosire se vor strânge în grămezi sau în saci menajeri la marginea zonei de lucru și se vor ridica în aceeași zi în care s-a efectuat prestarea serviciilor de cosire a ierbii sau buruienilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

11-12 mai 2024: Un an de la inaugurarea complexului balnear Băile Sărate, sărbătorit la Ocna Mureș. Spectacole, concursuri cu premii, concerte și activități pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

11-12 mai 2024: Un an de la inaugurarea complexului balnear Băile Sărate, sărbătorit la Ocna Mureș. Spectacole, concursuri cu premii, concerte și activități pentru copii În perioada 11-12 mai 2024, complexul balnear Băile Sărate Ocna Mureș, aniversează un an de la inaugurare printr-o serie de evenimente și spectacole, dedicate sportivilor, copiilor și tuturor celor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea