Cât de moral este… ca lupul să organizeze o licitație… iar puiul de lup să câștige licitația? – Drept la replică a consilierului local PMP Zlatna, Florin Crișan
În dreptul la replică de mai ieri, ne spune Rică Ponoran, că datele pe care le-am prezentat eu nu sunt adevarate, că sunt mai mici cu 101,17 lei/lună. Vreau să fac următoarea clarificare: sumele pe care eu le-am prezentat sunt scoase din documentele pe care le-am solicitat și le-am primit, conform Legii 544/2001, de la Primăria Orașului Zlatna.
Citiți și DREPT LA REPLICĂ: Nu este moral să fii consilier local mințind și dezinformând zlătnenii!
Citiți și Nu este moral să fii primar iar Primăria să-i închirieze fiului primarului un spațiu în sediul ei!
Aceste documente le pot arăta oricărui vrea să le vadă; toate sunt cu ștampila Primăriei și semnăturile persoanelor responsabile să facă acest lucru. O să fac o nouă cerere să văd dacă este adevărat că se plătesc și cei 101,17 lei despre care ne spune Rică Ponoran. Dar acest lucru este lipsit de importanță.
Nu conteaza daca suma care se plateste ca si chirie, de catre Sponi Srl, este 425.75 lei sau 526.92 lei. Ceea ce conteaza cu adevarat este faptul ca este imoral sa fii primar si sa inchiriezi firmei “de casa” spatii care apartin Primarie, cu atat mai mult cu cat aceste spatii sunt de cativa ani chiar in sediul Primariei. Nu este moral sa participi la o eventuala licitatie in care Primaria face caietul de sarcini, iar firma “de casa” a primarului participa la acea licitatie. Este ca si cum lupul se ocupa de licitatia pentru stabilirea ciobanului care are grija de oi. Si… “coincidenta” maxima este atunci cand licitatia, organizata de lup, e castigata de firma lupului cel tanar, adica de fiul lupului. Nu conteaza daca e “facuta” sa para legala sau daca e flagrant in afara legii. Realitatea e ca nu e moral sa faci asa ceva.
Ne mai spune Rica Ponoran, in dreptul lui la replica, cum ca o firma plateste chirie in Zlatna suma de 108 lei/an. Chiar daca ar gasi el o firma care sa plateasca in acte, subliniez “in acte”, o astfel de chirie (108lei/an:12 luni=9 lei/luna), e la mintea lupului, pardon, la mintea cocosului, ca nu acesta este pretul real, de piata, in Zlatna. E la mintea cocosului ca, sa platesti 526 lei pentru aproape 100 mp in Zlatna, in mijlocul Zlatnei, in cladirea Primariei e suspect de putin.
Haideti sa trecem peste faptul ca ar putea fi imoral de putin. Sa mergem mai departe. I-am spus tatalui sau, primarului, in sedinta in care si-au “rezolvat” prelungirea chiriei pentru inca 2,5 ani, sa scoatem acele spatii la licitatie pentru a vedea care e cu adevarat valoarea de piata a acelor spatii. Am facut acest lucru in ideea ca s-ar fi putut obtine o chirie mai mare, astfel bugetul local ar fi avut de castigat. Care a fost raspunsul primarului Ponoran? A amenintat ca da Primaria in judecata. Probabil i s-ar fi parut normal sa dea Primaria in judecata si tot primarul sa se ocupe de “apararea” Primariei. E de-a dreptul hilar.
Ma vad nevoit sa repet faptul ca primarul nu a semnat “din greseala, la calup…cele 2 acte” pentru care ANI l-a declarat incompatibil. Acelasi primar Ponoran a semnat actele aditionale din anii 2004, 2006, 2011, 2014 si 2015. Deci nu a fost “din greseala”.
Ne mai spune Rica Ponoran ca firmele lor au o multime de angajati. Pai daca tot se cred asa mari patroni, trebuie sa demonstreze ca pot fi la fel de mari patroni si in alte spatii decat cele ale Primariei. Ne mai spune ca…. firmele domiilor sale platesc impozit Primariei suma de 12.729 lei/an, ca si cum acest fapt i-ar indreptati sa primeasca spatii spre inchiriere in sediul Primariei. Pai domnu’ Rica, ce ar trebui sa faca Primaria daca ar veni firma din Zlatna, care plateste impozite de multe ori mai mari decat firma d.voastra? ar trebui ca Primaria sa-i dea toata cladirea in chirie? Eventual, Primaria sa se mute in chirie la moara d.voastra?
Spre final as vrea sa va citez ce mi-a scris pe Facebook un om: “Florine, acel spatiu a fost primul renovat, dupa aceea a inceput renovarea cladirii mai departe; iti spun acest lucru pentru ca am muncit acolo ca angajat al firmei …. Am lucrat si la “Leul de aur” la mansarda, trimisi de patronul firmei”. Si acest lucru e moral?
Ne mai spune domnu’ Rica si faptul ca tatal sau e “aproape” nevinovat. Domnule, nu ne intereseaza daca e vinovat sau nu. Oamenii sunt socati de cat de imorali puteti fi. Lucruri total imorale, precum chiria d.voastra, care…. d.voastra vi se par morale, normale. Aici e problema.
Probabil ca va inspirati prea mult dintr-un personaj cu nume apropiat de al d.voastra- Rica Venturiano. Acesta, in loc de “vox populi, vox dei”, spunea “ box populi, box dei”.
Crișan Florin, consilier local PMP în Consiliul Local al Orașului Zlatna
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii