Rămâi conectat

Politică Administrație

Nu este moral să fii primar iar Primăria să-i închirieze fiului primarului un spațiu în sediul ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

În Orașul Zlatna se întâmplă lucruri ciudate. Primarul Ponoran îi închiriază firmei “de casă” un spațiu comercial în actualul sediu al Primăriei.

Se intimpla in 1999 cand dl. Ponoran detinea functia de primar, iar S.C SPONI S.R.L era trecuta pe numele altcuiva pentru ca dansul nu avea voie sa fie administrator. Precizez ca intre anii 2000-2004, cand pierde primaria, dl Ponoran devine administrator al S.C SPONI S.R.L. Ciudat…. dar si imoral este faptul ca primarul Ponoran semneaza in 1999 un contract de inchiriere intre firma “de casa” si Primaria condusa tot de dansul. Si mai ciudat este faptul ca, pe respectivul contract, dl Ponoran a semnat la rubrica chiriasului in loc sa semneze ca reprezentant al proprietarului, al Primariei.

Dl Ponoran a declarat ca a semnat “din greseala, la calup… cele 2 acte” pentru care este in proces cu  ANI. Nu este deloc adevarat, pentru ca dl Ponoran a semnat si actele aditionale din ani 2004, 2006, 2011, 2014 si 2015, ca reprezentant al Primariei. Asta dupa ce intre 2000 si 2004 fusese administrator al S.C SPONI S.R.L. Chiar daca dupa 2004 a fost un alt administrator, din afara familiei, totusi acele acte aditionale sunt imorale. Iar daca nu, daca tot un membru al familiei era administrator, atunci respectivele acte aditionale sunt si imorale si ilegale.

Un alt aspect, pe care vreau sa pun accentul, este pretul la care si-a inchiriat dl Ponoran respectivele spatii. Spatiile  inchiriate  au o suprafata de 92.72 mp. Pentru cei care nu au mai fost de mult in Zlatna, vreau sa precizez ca cele 2 spatii sunt in centrul orasului, in sediul actual al Primariei, un sediu in care s-au investit o multime de bani. Pentru aceste spatii ultracentrale si ultrafinisate pe banii Primariei, firma fiului dlui Ponoran plateste o chirie lunara de 425,75 lei, adica 93,48 euro (calculat la cursul mediu euro pe 2017).

Aceasta suma este imoral de mica pentru un spatiu atat de mare si intr-o zona comerciala atat de buna. Prin comparatie, as vrea sa va spun ca foarte aproape de Primarie este un spatiu de vreo doua ori mai mare pe care se cerea in urma cu ceva timp 1000 euro chirie/luna. La vreo 300-400 de metri distanta de Primarie este un alt spatiu (o camera + baie, de apartament de bloc; adica aproximativ 25-30 mp) care a fost inchiriat cu 150 euro. De fapt, cam acesta este pretul corect pentru un spatiu in centrul Zlatnei: aprox. 150 euro pentru 25-30 mp. Nicidecum 93 mp cu 93 euro cum au “gasit” domnii Ponoran.

Nici macar atunci cand eu i-am atras atentia in cadrul unei sedinte de Consiliu Local ca nu e moral nici contractul si nici suma de bani pe care o plateste ca si chirie, dl. Ponoran nu a binevoit sa indrepte aceste lucruri. Si daca tot am ajuns la sedinta de Consiliu Local as vrea sa va mai spun si cum a reactionat dl Ponoran cand in respectiva sedinta eu i-am cerut sa renunte la acest contract de inchiriere imoral. In primul rand, vreau sa va spun ca aceste doua contracte ale firmei S.C SPONI S.R.L, au fost puse “intamplator” pe o lista cu vreo 30 contracte de inchiriere de teren, pe care s-au construit apoi garaje.

I-am cerut dlui Ponoran sa nu se mai voteze “la calup” respectivele prelungiri de inchiriere, iar cele doua spatii comerciale sa fie separate de restul si sa fie scoase la licitatie (in ideea ca va veni cineva care va da mai multi bani si astfel bugetul local ar avea de castigat). Nici nu a vrut sa auda acest lucru amenintand ca daca noi, Consiliul Local, facem asa ceva, atunci va da Primaria in judecata (uitand ca ar trebui sa se dea pe dansul in judecata, ca prim-reprezentant al Primariei). Un gest de-a dreptul hilar. Bineinteles ca Hotararea de Consiliu a trecut in forma dorita de dl. Ponoran pentru ca are o majoritate care nu-i iasa din cuvant niciodata. Astfel, a imbracat un lucru imoral intr-o HCL, facandu-l sa fie legal.

Iar daca dl primar Ponoran tot nu are de gand sa indrepte aceste lucruri imorale, vreau sa-l rog pe dl consilier judetean Ponoran sa-l convinga pe tatal sau ca nu este moral sa fii primar iar Primaria sa-i inchirieze fiului primarului un spatiu in sediul ei. Dle Tudor Ponoran, ne tot explici ca esti mare patron (patron de firme ramase mostenire de la tatal tau), arata-ne ca puteti fi patroni si in alte spatii, spatii care sa nu fie imoral atribuite si care sa nu fie inchiriate la un pret imoral de mic. Abia atunci veti fi patronul care va credeti ca sunteti.

In tabelul de mai jos gasiti cele doua contracte, actele lor aditionale si sumele de bani prevazute in ele:

Crișan Florin, consilier Local PMP al orașului Zlatna, președinte Mișcarea Populară Zlatna


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea