Cât costă în vara anului 2024 o vacanță pe litoral, în Bulgaria, la Marea Neagră
Cât costă în vara anului 2024 o vacanță pe litoral, în Bulgaria, la Marea Neagră
Sezonul turistic de vară din Bulgaria a început, iar hotelurile de la Marea Neagră îşi primesc deja oaspeţii. O chestiune arzătoare în mintea tuturor este cât va costa un sejur la mare anul acesta, informează Novonite, preluat de Agerpres.
Conform oficialilor din sectorul turismului, deşi preţurile cresc moderat comparativ cu anul trecut, raportul calitate-preţ în Bulgaria rămâne competitiv faţă de ţările vecine.
Pachetele turistice pentru o săptămână la ţărmul Mării Negre au crescut cu 3% – 15% comparativ cu 2022.
Evoluţia vine pe fondul creşterii costurilor operaţionale pentru hotelieri şi resorturi. Cel mai semnificativ avans al preţurilor se observă în iulie şi în august, deşi unele unităţi au reuşit să menţină un nivel apropiat de cel din 2023.
Pentru o familie alcătuită din trei membri, o vacanţă de şapte zile la ţărmul bulgar al Mării Negre ar putea costa între 2.000 leva (1.023 euro) şi 7.000 leva (3.580 euro), în funcţie de locaţie şi categoria hotelului.
Citește și: A început exploatarea gazelor din Marea Neagră. Anunțul ministrului Energiei
Hotelierul Stella Deyanova crede că piaţa nu poate susţine preţuri mai ridicate şi previzionează că actualul nivel s-ar putea modifica. În pofida majorărilor, vacanţele în ţările vecine Grecia sau Turcia încă sunt mult mai scumpe.
În timp ce o şedere de o noapte cu regim all-inclusive pentru o persoană în timpul vârfului de sezon ar putea costa aproximativ 120-125, chiar 130 de euro în Bulgaria, un nivel similar în ţările vecine ar putea costa aproximativ 100 de euro.
Pentru a atrage vizitatori în iunie, când preţurile sunt mai scăzute decât în iulie şi în august, hotelierii oferă diverse facilităţi, cum ar fi servicii de spa şi transfer gratuit pentru călătorii individuali. Chiar şi cu aceste discounturi, Bulgaria rămâne o destinaţie mai accesibilă comparativ cu alte ţări din Europa, susţine Slava Kennett, o familie norvegiană care a vizitat în mod regulat Bulgaria în ultimul deceniu.
Industria se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti comparativ cu 2023, în special din Polonia, Cehia, Slovacia, Germania şi Marea Britanie. Totuşi, deficitul de forţă de muncă s-a adâncit, în pofida unei creşteri salariale de 10-15% pentru angajaţii din resorturi.
Pentru rezolvarea deficitului de angajaţi, angajatorii din turism se bazează pe forţa de muncă din Uzbekistan, Kîrgîzstan, Bangladesh şi Turcia.
În pofida dificultăţilor, preţurile pentru vacanţele de vară la ţărmul Mării Negre rămân relativ stabile comparativ cu 2023, cu o creştere de 10-15%. O cameră dublă cu mic dejun şi cină, pentru o vacanţă de şapte zile, poate fi găsită la preţuri variind între 3.200 – 3.700 leva.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025: Proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare a magistraților, adoptat de Camera Deputaților
PENSII 2025: Proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare a magistraților, adoptat de Camera Deputaților Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, 23 aprilie 2025, proiectul de lege privind pensiile speciale ale magistraţilor, cu 259 de voturi pentru, un vot contra şi 25 de abţineri iar un parlamentar nu a votat. Citește și: Noutăți pensii 2025: […]
OFICIAL: Când intră BANII din alocații, indemnizații, pensii și alte drepturi sociale în mai 2025
Oficial: Când intră banii din alocații, indemnizații, pensii și alte drepturi sociale în mai 2025 Chiar dacă începutul lunii aduce mini-vacanța de 1 Mai, toate sumele aferente plății alocațiilor pentru copii, indemnizațiilor, pensiilor și tuturor celorlalte drepturi sociale vor ajunge la timp la beneficiari, au anunțat, miercuri, 23 aprilie 2025, reprezentanții Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului […]
Moartea Papei Francisc: Clopote trase zilnic până la înmormântarea Papei, în bisericile din Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș
Moartea Papei Francisc: Clopote trase zilnic până la înmormântarea Papei, în bisericile din Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș Clopotele din toate bisericile greco-catolice din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, cea mai mare Eparhie a Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, vor fi trase zilnic la ora 12.00, până la înmormântarea Papei Francisc. […]