Cât costă brazii de Crăciun în 2023? Aproximativ 25.000 de pomi scoși la vânzare de Romsilva anul acesta
Cât costă brazii de Crăciun în 2023? Aproximativ 25.000 de pomi scoși la vânzare de Romsilva anul acesta
Aproximativ 25.000 de brazi de Crăciun vor fi scoşi la vânzare în sezonul sărbătorilor de iarnă de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, prin unităţile sale teritoriale.
Citește și: Târg de Crăciun 2023, la Alba Iulia: Când va avea loc marea deschidere și aprinderea iluminatului festiv
Conform unui comunicat de presă al instituţiei, transmis joi Agerpres, din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.
Majoritatea pomilor de Crăciun oferiţi spre vânzare în acest an sunt din specia brad (18.898), iar diferenţa de 5.898 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.
Citește și: Când se va deschide patinoarul din Alba Iulia: Tarife și programul de funcționare
Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Pomii cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale.
„Preţurile menţionate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva”, precizează sursa citată.
Romsilva subliniază faptul că Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici.
RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.
Sursa: stiri.tvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Alegeri prezidențiale 2024 | Marcel Ciolacu primul în clasament, luptă strânsă între Lasconi și Georgescu pentru locul II- EXIT-POLL CURS
Alegeri prezidențiale 2024 | Marcel Ciolacu primul în clasament, luptă strânsă între Lasconi și Georgescu pentru locul II- EXIT-POLL CURS Prezenţa la vot pentru alegerile prezidenţiale de anul acesta, la nivel naţional, a depășit 50%, fiind mult mai mare decât la alegerile din 2019. La nivel național au fost 9.452.195 votanți. Până la închiderea urnelor […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918