Câștigătorii concursurilor pentru funcții de conducere la Tribunalul Alba, judecătoriile Sebeș și Blaj și la Parchetul Tribunalului Alba
Câștigătorii concursurilor pentru funcții de conducere la Tribunalul Alba, judecătoriile Sebeș și Blaj și la Parchetul Tribunalului Alba.
În perioada 23 martie – 28 iunie 2018 s-a desfășurat concursul pentru ocuparea mai multor posturi vacante de conducere în judecătorii și parchete din județul Alba.
În total, opt posturi de conducere la judecătorii și parchete din Alba au fost scoase la concurs, însă doar 4 s-au ocupat. Unele dintre ele s-au vacantat ca urmare a expirării mandatelor, în timp ce altele sunt ocupate de ani de zile pe bază de delegare. Cele mai râvnite funcții au fost cele de președinte al Tribunalului Alba și al Judecătoriei Sebeș, pentru care s-au înscris câte 2 magistrați.
Pentru conducerea Tribunalului Alba s-au arătat interesate judecătorarele Teodora Țâmpea (actual președinte) și Diana Sima, ambele din cadrul instanței amintite. Cea mai mare notă a obținut-o însă Teodora Țâmpea, care va mai rămâne pentru încă un mandat de 3 ani la conducerea Tribunalului Alba. Noul mandat va începe pe data de 15 iulie și a fost validat de plenul CSM.
Pentru funcția de președinte al Judecătoriei Sebeș s-au înscris în concurs George Mara, în prezent judecător la Judecătoria Alba Iulia, și Ana Maria Mărcuș – judecător la Judecătoria Sebeș. Ana Maria Mărcuș a obținut cea mai mare notă și de la 15 iulie 2018 va prelua conducerea instanței. Monica Felicia Farcaș va rămâne președinte al Judecătoriei Blaj, funcție pe care a vizat-o prin concurs.
Totodată, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, Octavia Guș a obținut în urma concursului funcția de prim-procuror adjunct.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare Postul Crăciunului 2024 este unul dintre cele două mari posturi din acest an, alături de postul Paștelui. Postul Crăciunul are o semnificație aparte în creștinism și de el sunt legate numeroase tradiții. Ce semnificație are postul […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii23 de ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ