Câștigătorii concursurilor pentru funcții de conducere la Tribunalul Alba, judecătoriile Sebeș și Blaj și la Parchetul Tribunalului Alba

Câștigătorii concursurilor pentru funcții de conducere la Tribunalul Alba, judecătoriile Sebeș și Blaj și la Parchetul Tribunalului Alba.

În perioada 23 martie – 28 iunie 2018 s-a desfășurat concursul pentru ocuparea mai multor posturi vacante de conducere în judecătorii și parchete din județul Alba.

În total, opt posturi de conducere la judecătorii și parchete din Alba au fost scoase la concurs, însă doar 4 s-au ocupat. Unele dintre ele s-au vacantat ca urmare a expirării mandatelor, în timp ce altele sunt ocupate de ani de zile pe bază de delegare. Cele mai râvnite funcții au fost cele de președinte al Tribunalului Alba și al Judecătoriei Sebeș, pentru care s-au înscris câte 2 magistrați.

Pentru conducerea Tribunalului Alba s-au arătat interesate judecătorarele Teodora Țâmpea (actual președinte) și Diana Sima, ambele din cadrul instanței amintite. Cea mai mare notă a obținut-o însă Teodora Țâmpea, care va mai rămâne pentru încă un mandat de 3 ani la conducerea Tribunalului Alba. Noul mandat va începe pe data de 15 iulie și a fost validat de plenul CSM.

Pentru funcția de președinte al Judecătoriei Sebeș s-au înscris în concurs George Mara, în prezent judecător la Judecătoria Alba Iulia, și Ana Maria Mărcuș – judecător la Judecătoria Sebeș. Ana Maria Mărcuș a obținut cea mai mare notă și de la 15 iulie 2018 va prelua conducerea instanței. Monica Felicia Farcaș va rămâne președinte al Judecătoriei Blaj, funcție pe care a vizat-o prin concurs.

Totodată, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, Octavia Guș a obținut în urma concursului funcția de prim-procuror adjunct.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...