Rămâi conectat

Actualitate

Care este poziția OMS privind obligativitatea vaccinării? „Este necesar să explicăm populaţiei cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este poziția OMS privind obligativitatea vaccinării? „Este necesar să explicăm populaţiei cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”

Deşi apără importanţa imunizării populației contra noului coronavirus, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu susţine obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în nicio ţară, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a agenţiei ONU, ca răspuns la faptul că mai multe ţări iau în considerare impunerea vaccinării obligatorii.

”În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea, „este necesar să explicăm populaţiei generale cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”, a spus ea, adăugând că vaccinurile sunt doar „unul dintre instrumentele pe care le avem la dispoziţie” pentru a combate pandemia de COVID-19.

Experţii OMS au reiterat pe tot parcursul acestui an că vaccinurile nu sunt suficiente în lupta împotriva coronavirusului şi că acestea trebuie combinate cu măsurile sanitare care au fost deja larg răspândite anul trecut pentru a limita contagierile.

Acestea variază de la utilizarea măştilor până la spălarea frecventă a mâinilor, aerisirea locuinţelor, distanţarea fizică şi evitarea locurilor aglomerate.

Folosirea măsurilor coercitive pentru a creşte numărul de persoane vaccinate a fost luată în considerare în ţări precum Germania, Marea Britanie şi SUA, dar s-a confruntat şi cu opoziţia unei părţi a populaţiei din aceste ţări, relatează EFE, citată de Agerpres.

Până în prezent, aproximativ 4,4 miliarde de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în întreaga lume.

În ţări precum Spania, Franţa, Canada, Marea Britanie sau Germania, procentul de persoane complet vaccinate este de aproximativ 60 % (faţă de 50 % în SUA), în timp ce în multe ţări cu venituri mici este de abia de 1%.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

DUMINICA TOMII încheie Săptămâna Luminată. Obiceiuri și tradiții, în ziua dedicată sufletului celor răposați

Ziarul Unirea

Publicat

în

DUMINICA TOMII încheie Săptămâna Luminată. Obiceiuri și tradiții, în ziua dedicată sufletului celor răposați Creștinii ortodocși îl sărbătoresc, în Duminica a doua după Paști, pe Sfântul Apostol Toma. Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată şi  este dedicată  sufletului celor răposaţi, conform tradiţiei populare. În Duminica Tomii, cimitirele sunt pline de oameni veniţi să se roage, să […]

Citește mai mult

Actualitate

Proiectul minier privat de la Rovina, inclus de UE pe lista investițiilor strategice: Se va exploata aur și cupru, timp de aproape 20 de ani, prin metoda flotației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul minier privat de la Rovina, inclus de UE pe lista investițiilor strategice: Se va exploata aur și cupru, timp de aproape 20 de ani, prin metoda flotației La câțiva kilometri de județul Alba, la Rovina, în Hunedoara, ar urma să fie dezvoltat un important proiect minier privind exploatarea unor resurse de aur și cupru, […]

Citește mai mult

Actualitate

Cum va fi VREMEA în România în luna MAI 2025: PROGNOZA METEO de la ANM pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în România în luna MAI 2025: PROGNOZA METEO de la ANM pentru următoarele patru săptămâni Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri, 25 aprilie 2025, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 18 aprilie – 26 mai. Potrivit specialiștilor, doar prima săptămână va aduce temperaturi ușor mai coborâte decât cele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea