Rămâi conectat

Actualitate

Care este poziția OMS privind obligativitatea vaccinării? „Este necesar să explicăm populaţiei cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este poziția OMS privind obligativitatea vaccinării? „Este necesar să explicăm populaţiei cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”

Deşi apără importanţa imunizării populației contra noului coronavirus, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu susţine obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în nicio ţară, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a agenţiei ONU, ca răspuns la faptul că mai multe ţări iau în considerare impunerea vaccinării obligatorii.

”În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea, „este necesar să explicăm populaţiei generale cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”, a spus ea, adăugând că vaccinurile sunt doar „unul dintre instrumentele pe care le avem la dispoziţie” pentru a combate pandemia de COVID-19.

Experţii OMS au reiterat pe tot parcursul acestui an că vaccinurile nu sunt suficiente în lupta împotriva coronavirusului şi că acestea trebuie combinate cu măsurile sanitare care au fost deja larg răspândite anul trecut pentru a limita contagierile.

Acestea variază de la utilizarea măştilor până la spălarea frecventă a mâinilor, aerisirea locuinţelor, distanţarea fizică şi evitarea locurilor aglomerate.

Folosirea măsurilor coercitive pentru a creşte numărul de persoane vaccinate a fost luată în considerare în ţări precum Germania, Marea Britanie şi SUA, dar s-a confruntat şi cu opoziţia unei părţi a populaţiei din aceste ţări, relatează EFE, citată de Agerpres.

Până în prezent, aproximativ 4,4 miliarde de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în întreaga lume.

În ţări precum Spania, Franţa, Canada, Marea Britanie sau Germania, procentul de persoane complet vaccinate este de aproximativ 60 % (faţă de 50 % în SUA), în timp ce în multe ţări cu venituri mici este de abia de 1%.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Lista prețurilor care cresc de la 1 iulie. Energia, RCA, carburanți și rovinieta vor fi mai scumpe începând de AZI, 1 iulie 2025

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Lista prețurilor care cresc de la 1 iulie. Energia, RCA, carburanți și rovinieta vor fi mai scumpe începând de AZI, 1 iulie 2025 Prima zi a lunii iulie vine cu o serie de creșteri de prețuri care vor fi resimțite direct în bugetele familiilor. Odată cu încheierea mai multor măsuri de plafonare aplicate de stat, […]

Citește mai mult

Actualitate

O parte dintre angajații care beneficiază de vouchere de vacanță pot pierde DEFINITIV tichetele, deşi au plătit impozit pentru ele

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

O parte dintre angajații care beneficiază de vouchere de vacanță pot pierde DEFINITIV tichetele, deşi au plătit impozit pentru ele Mii de români beneficiază de vouchere de vacanță de la locul de muncă, însă din diferite motive unii nu reușesc să le folosească până le expiră valabilitatea. Vestea bună este că cele nefolosite pot fi […]

Citește mai mult

Actualitate

Radu Georgescu: „Anul trecut economia România părea un El Dorado. Eu spuneam încă de atunci că era de fapt La vita è bella… pe datorie, până într-o zi, când trebuie să dai banii înapoi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Radu Georgescu: „Anul trecut economia România părea un El Dorado. Eu spuneam încă de atunci că era de fapt La vita è bella… pe datorie, până într-o zi, când trebuie să dai banii înapoi” „Anul trecut economia România părea un El Dorado. Eu spuneam încă de atunci că era de fapt La vita è bella… […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea