Carduri sociale 2024: A început alimentarea cu prima din acest an. Ce trebuie să facă beneficiarii care nu au primit banii
O dată la două luni, milioane de români așteaptă ca pe cardul de alimente să intre cei 250 de lei. Alimentarea conturilor a început pe data de 17 februarie și se va încheia la sfârșitul lunii.
Suma de 250 de lei care trebuie să intre pe carduri este așteptată cu sufletul la gură de cei nevoiași. 2,7 milioane de români așteaptă zilele acestea să primească banii pe cardul de alimente, acesta fiind un ajutor social pe care îl acordă, o dată la 2 luni, guvernul țării noastre.
Executivul a instituit o perioadă lungă de timp în care pot fi alimentate conturile, aceasta începând cu data de 17 februarie și încheindu-se pe 29 februarie. Alimentarea nu se face în ordine alfabetică și nici într-o anumită altă ordine care să țină cont de locul de naștere al beneficiarilor sau vârstă.
Potrivit mărturiilor celor care încasează această sumă, cardurile nu au fost încărcate în Constanța, Bacău, Bihor, Vaslui, Galați, Neamț, Timișoara (Sodexo), Covasna, Roman, dar și în capitală. În spațiul public se recomandă ca în cazul în care beneficiarii nu au primit banii, să se apeleze numerele de telefon oficiale:
– Edenred: 021 301 33 03
– Sodexo: 021 204 46 64
– UP România: 0374 66 22 73.
Cine primește suma de 250 de lei pe carduri
Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 de lei și familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei.
De asemenea, vor mai beneficia de acest sprijin familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare, pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, dar și persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrucât a crescut numărul de copii
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrcât a crescut numărul de copii Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală […]