Rămâi conectat

Ştirea zilei

Când va fi introdus certificatul COVID la locul de muncă și în ce condiții se va renunța la el – precizări de la Ministerul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când va fi introdus certificatul COVID la locul de muncă și în ce condiții se va renunța la el – precizări de la Ministerul Sănătății

La momentul unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecuvtive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, va fi introdus certificatul COVID la locul de muncă și totodată acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților comerciali la situația creată de introducerea certificatului.

”Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1″, arată comunicatul de presă al Ministerului după o întâlnire online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislaţiei care să asigure limitarea răspândirii COVID-19.

Potrivit Ministerului, adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situaţiei din România şi trebuie să ţină seama de interesul de sănătate publică, dar şi de nevoia de funcţionare corespunzătoare a economiei.

Potrivit proiectului privind certificatul Covid la locul de muncă discutat în Coaliție testarea gratuită a angajațiilor trebuie să se facă pentru o perioadă de maxim 45 de zile prin acordarea unor tichete tip vouchere în valoare de 50 de lei (tichetul).

-Voucherele sunt gândite pentru testele antigen care trebuie făcute în instituții publice sau private, acreditate (în farmacii, la medicul de familie, clinici private sau de stat) astfel încât rezultatele să fie încărcate în platforma națională.

-Statul direcționează către angajator voucherele care pot fi folosite pe o perioadă de maxim 45 de zile de la declanșarea stării de alertă în care se solicită certificatul.

-Angajații pot beneficia de maxim 15 vouchere/ tichete.

Potrivit estimărilor social-democraților, banii cheltuiți pentru testele gratuite sunt undeva între 150 -200 milioane lei. Aceștia au raportat suma la cheltuielile avute de statul român cu spitalizarea unui bolnav de COVID estimată în valul 4 undeva la 750 milioane lei.

Certificatul STOP COVID se eliberează în urma îndeplinirii uneia dintre următoarele condiţii: vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2 /dovada trecerii prin boală /rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabil 72 de ore) sau antigen rapid (valabil 48 de ore).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea