Când se redeschid barurile, restaurantele și terasele și ce reguli trebuie să respecte? Cum arată planul de funcționare pentru afacerile din industria HoReCa
Un plan de funcționare pentru afacerile din industria HoReCa a fost trimis recent ministrul Economiei, Virgil Popescu. Acesta a fost întocmit de patronatele din domeniu și cuprinde anumite condiții de funcționare a restaurantelor, teraselor şi barurilor. Potrivit planului, restaurantele vor fi deschise treptat începând cu data de 16 mai 2020.
„A trecut şi cel mai liniştit 1 Mai din ultimii 20 ani şi am ajuns la un bilanţ istoric: pe litoral au fost înregistraţi oficial 1200 de poliţişti şi ZERO turişti. Imagini cu plajele goale, restaurantele şi terasele cu scaunele ridicate, beach baruri pregătite cu petreceri până la răsărit s-au perindat toată ziua pe micile ecrane ale telefoanelor, tabletelor şi televizoarelor.
Cum nimeni nu ştie cum şi când se vor deschide afacerile din HORECA, organizaţia patronală HORA, reprezentativă pentru industria ospitalităţii, a renunţat să mai aştepte propuneri de la autorităţi şi a creionat proiectul #redeschidemrestaurante. Documentul a ajuns şi la Ministerul Economiei”, scriu reprezentanţii patronatelor.
Astfel, în primă fază, ar urma să se deschidă terasele, dacă se păstrează o distanţă de minim 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă şi cel mult 200 de clienţi primiţi în acelaşi timp.
Redăm integral proiectul #redeschidemrestaurante
Faza 1
Data: 16 mai 2020
Spaţii:
TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITĂŢILOR PUBLICE DE ALIMENTAŢIE, UNITĂŢI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR
Condiţii:
- Terase independente şi integrate unităţilor de alimentaţie
- Distanţă socială (distanţă între mese 2 m, mese de 8 persoane max.)
- Unitatea va putea găzdui/acomoda un număr de maxim 200 de persoane în acelaşi timp.
- Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
- Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
- Igienizarea şi dezinfectarea programata a spatiilor de lucru,
- Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu.
Unitati Take away cu servire în interior
- Limitarea accesului sul în interiorul locaţiei potrivit numărului de case de marcat deschise/kioskuri, cu păstrarea distanţei de 1,5 m între staţiile de preluare comenzi . în cazul în care există mai mulţi clienţi decât numărul de staţii de servire, zona de aşteptare va fi în faţa unităţii cu păstrarea distanţei între clienţi de 1,5 m;
- Fiecare casă de marcat/punct de servire va fi dotat cu ecran de protecţie din plexiglas;
- Regulile de distanţare socială vor fi afişate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajaţii unităţii având obligaţia de a verifica şi asigură respectarea lor.
- Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
- Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
- Igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru,
- Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 la fiecare staţie de marcat.
FAZA 2
Data: 1 Iunie 2020
Relaxarea restricţiilor pentru următoarele spaţii (pas 2):
TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITĂŢILOR PUBLICE DE ALIMENTAŢIE UNITĂŢI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR
Măsuri privind redeschiderea parţială a:
- Spaţii închise: Restaurant, Baruri, Cafenele, Autoserviri, etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legală conform avizului PSI
- Distanţă socială (distanţă între mese 2 m, mese de 8 persoane max.)
- Unitatea va putea găzdui/acomoda maxim 50% din capacitatea autorizată de PSI
- Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii la angajaţilor la intrarea în tură);
- Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru,
- instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID19 în fiecare meniu.
FAZA 3
Data: 15 iunie 2020
Condiţie: numai după analiza indicatorilor COVID19 (infectii, decese) de către CNSSU
Spaţii: Restaurante, Cafenele, Baruri, Unităţi autoservire, Terase, Unităţi take away
Condiţii în concordanţă cu solicitările CNSSU de la momentul respectiv:
- Distanţa socială
- Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
- Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
- Igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru,
- Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu.
Go back!
Data: Oricând
Condiţie: numai după analiza indicatorilor COVID-19 (infecţii, decese) de către CNSSU
Spaţii:
Restaurante, Cafenele, Baruri, Unităţi autoservire, Terase, Unităţi take away
Condiţii:
Revenirea la situaţia din 15 martie. Interzicerea funcţionării.
Surse: Adevărul
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Călin Georgescu, fostul candidat la alegerile prezidențiale, amendat cu peste 50.000 de lei pentru că a colectat datele personale ale românilor fără acordul lor
Călin Georgescu, fostul candidat la alegerile prezidențiale, amendat cu peste 50.000 de lei pentru că a colectat datele personale ale românilor fără acordul lor Călin Georgescu, fostul candidat la alegerile prezidențiale 2024, a fost amendat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru că a stocate date ale utilizatorilor care au […]
Fermierii afectați de calamități, termene limită pentru depunerea înștiințărilor, în vederea despăgubirii. Care sunt acestea
Fermierii afectați de calamități, termene limită pentru depunerea înștiințărilor, în vederea despăgubirii. Care sunt acestea Fermierii ale căror culturi au fost compromise de calamități primesc o veste importantă! Un anunț extrem de important pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de calamități vine din partea Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Cluj, dar este valabil […]
VIDEO | Rețea de tineri cu vârste între 19 și 22 de ani, traficanți de droguri de mare risc, destructurată de polițiștii BCCO Alba Iulia și procurorii DIICOT. Șase persoane au fost reținute
Rețea de tineri cu vârste între 19 și 22 de ani, traficanți de droguri de mare risc, destructurată de polițiștii BCCO Alba Iulia și procurorii DIICOT. Șase persoane au fost reținute Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a […]