Când se încălzeşte vremea: Prognoza meteo pentru două săptămâni
Când se încălzeşte vremea: Prognoza meteo pentru două săptămâni
La începutul săptămânii, valorile termice se vor situa uşor sub mediile climatologice specifice perioadei, astfel că media maximelor termice va fi de 18…21 de grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a 11 grade în prima noapte, apoi va coborî până spre 5…8 grade. Va urma un proces de încălzire treptată până spre mijlocul intervalului de prognoză, când maximele vor atinge în medie 27…28 de grade, iar minimele 11…13 grade. Ulterior, media valorilor de temperatură maximă va scădea din nou până spre 17…19 grade, iar cea a minimelor până spre 6…8 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile din interval şi după data de 16 octombrie.
Crişana
Vremea va fi în încălzire treptată, de la o medie a maximelor termice de 16 grade în prima zi, până la 26…27 de grade în data de 14 octombrie. Media minimelor va fi în scădere în data de 11 octombrie, când se va situa în jurul valorii de 5 grade, apoi va urca treptat până în data de 17 octombrie, până spre 11…12 grade. Ulterior, vremea se va răcori cu aproximativ 4 grade, iar
media temperaturilor maxime va avea variaţii, în general, între 15 şi 18 grade, iar cea a minimelor între 5 şi 7 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului şi după data de 16 octombrie.
Transilvania
Până în data de 14 octombrie vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge, în medie, până la 24…25 de grade şi se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Media minimelor va avea alternanţe în primele nopţi, când se va situa între 2 şi 5 grade, apoi va creşte treptat până în data de 17 octombrie, până la 7…9 grade. Vremea se va răcori ulterior, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va oscila între 14 şi 16 grade, iar a minimelor între 2 şi 4 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului şi după data de 16 octombrie.
Maramureş
Vremea va fi în încălzire treptată, de la o medie a maximelor termice de 12 grade în prima zi, până la 24…25 de grade în data de 14 octombrie. Media minimelor va avea alternanţe în primele nopţi, când se va situa între 1 şi 5 grade, apoi va creşte treptat până în data de 17 octombrie, până la 8…10 grade. Ulterior, vremea se va răcori, astfel că media temperaturilor maxime va avea variaţii, în general, între 14 şi 17 grade, iar cea a minimelor între 3 şi 6 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului, precum şi după data de 15 octombrie.
Moldova
În primele două zile ale intervalului vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie a valorilor termice diurne de 13…14 grade şi de 2…5 grade pentru valorile nocturne. Încălzirea estimată pentru perioada 12 – 15 octombrie va fi semnificativă, astfel la nivelul regiunii se va ajunge la maxime de 24…26 de grade şi minime în jurul a 10 grade, valori ce vor caracteriza o vreme caldă. În a doua săptămână de prognoză valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie a maximelor de 15….17 grade şi de 4…6 grade pentru minime.
Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Ploi slabe se vor semnala la începutul intervalului, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în perioada 17 – 19 octombrie.
Dobrogea
În primele zile ale intervalului vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie a valorilor termice diurne de 16…17 grade şi de 6…8 grade pentru valorile nocturne. Încălzirea estimată pentru perioada 12 – 16 octombrie va fi semnificativă, astfel la nivelul regiunii se va concretiza prin maxime termice de 25…26 de grade şi minime de12…14 grade, valori ce vor caracteriza o vreme caldă. După 17 octombrie valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie a maximelor de 16….18 grade şi de 8…9 grade pentru minime.
Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Ploi slabe vor fi posibile după 17 octombrie.
Muntenia
În primele zile ale intervalului, în cea mai mare parte a regiunii, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice, respectiv o medie a maximelor de 18…21 de grade şi minime în jurul a 7 grade. Vremea va deveni din nou caldă în perioada 13 – 16 octombrie, când sunt estimate maxime termice de 25…28 de grade şi minime de 10…12 grade. După 17 octombrie valorile termice vor reveni la o medie a maximelor de 18….20 de grade şi respectiv minime în general de 6…8 grade.
Regimul pluviometric se va menţine deficitar în cea mai mare parte a intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 18 şi 19 octombrie.
Oltenia
În primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice, respectiv o medie a maximelor de 19…22 de grade şi minime în jurul a 8 grade. Vremea va deveni din nou caldă în perioada 13 – 16 octombrie, când sunt estimate maxime termice de 25…27 de grade şi minime de 10…12 grade. După 17 octombrie valorile termice vor scădea, astfel media maximelor va fi de 17….19 de grade, iar minimele vor fi în jurul a 6 grade.
Regimul pluviometric se va menţine deficitar în cea mai mare parte a intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere după 17 octombrie.
La munte
Vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 6…8 grade şi minime în jurul a 0 grade. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 12 – 15 octombrie, când media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca la 16…17 grade, iar de asemenea şi în privinţa minimelor se va ajunge la o medie de 7…8 grade. Spre sfârşitul celei de-a doua decade valorile termice diurne vor scădea la o medie de 8…10 grade, iar minimele se vor apropia din nou de 0 grade.
Temporar vor fi precipitaţii slabe în 9 şi 10 octombrie, iar cu o probabilitate în creştere şi după 17 octombrie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată