Când ar putea fi deschise restaurantele în România. Nelu Tătaru: Epidemia de COVID-19 dă semne de „stabilizare”
În acest moment, România se află pe o direcție de „stabilizare” a evoluției epidemiei de coronavirus, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
În același timp, Tătaru a adăugat că este necesară respectarea regulilor sanitare comunitare pentru a stopa creșterea numărului de infectări și a intra pe o pantă descendentă, informează Agerpres.
„Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi – 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă”, a spus Tătaru.
Întrebat cum vor funcţiona restaurantele în sezonul rece, ministrul Sănătăţii a spus că spaţiile interioare cu mese ale unităţilor de alimentaţie publică pot fi deschise dacă timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor.
„Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta” – a precizat Nelu Tătaru.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Procedura pentru obținerea avizelor ISU va fi simplificată: Când vor intra în vigoare noile modificări
Procedura pentru obținerea avizelor ISU va fi simplificată: Când vor intra în vigoare noile modificări Premierul Ilie Bolojan a anunțat marți, 11 noiembrie 2025, că procedurile de obținere a avizelor ISU vor fi simplificate, ca răspuns la solicitările mediului de afaceri și ale camerelor de comerț. Decizia face parte dintr-o serie de măsuri menite să […]
Economistul Radu Georgescu, despre scăderea consumului după majorarea TVA-ului: „Românii au mâncat non-stop în ultima săptămână din iulie… și au rumegat în august”
Economistul Radu Georgescu, despre scăderea consumului după majorarea TVA-ului: „Românii au mâncat non-stop în ultima săptămână din iulie… și au rumegat în august” Economistul Radu Georgescu a scris pe rețele sociale despre starea economiei românești, pornind de la două rapoarte recente, unul al Eurostat privind consumul alimentar și altul al grupului Ahold Delhaize, proprietarul lanțurilor […]
Cum va fi VREMEA în România până în 23 noiembrie 2025: Vreme schimbătoare, cu variații mari de temperatură de la o zi la alta. PROGNOZA METEO de la ANM pe regiuni, în următoarele două săptămâni
Cum va fi VREMEA în România până în 23 noiembrie 2025: Vreme schimbătoare, cu variații mari de temperatură de la o zi la alta. PROGNOZA METEO de la ANM pe regiuni, în următoarele două săptămâni ANM a emis luni, 10 noiembrie 2025, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în perioada 10-23 noiembrie. După ploi, vremea […]