Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Campanie națională: Românii se pot testa gratuit pentru HIV și pentru virusurile hepatice B și C

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii se pot testa gratuit pentru HIV și pentru virusurile hepatice B și C. Campania de testare a fost lansată de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș” și partenerii săi și beneficiază de finanțare prin intermediul Granturilor Norvegiene 2009-2014.

Campania națională de testare, comunicare informare și educare „H-Alert” se va desfășura, în perioada octombrie 2015 — aprilie 2016, și are ca scop mobilizarea tinerilor și grupurilor sociale vulnerabile — persoane de etnie romă, utilizatori de droguri injectabile — pentru a se informa cu privire la prevenirea infecțiilor.

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș”, prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, a arătat că testarea se va putea face la nouă centre și laboratoare partenere, afișate pe site-ul campaniei www.h-alert.ro, scrie Agerpres.

„Este foarte important ca oamenii să știe că testarea poate face uneori diferența dintre viață și moarte. Infecția cu HIV sau cu virusurile hepatice B și C evoluează de multe ori fără simptome și poate fi confundată uneori cu alte infecții. Singura modalitate de a afla este testarea”, a spus Adrian Streinu-Cercel, cu prilejul lansării campaniei.

El a precizat că după campanie rezultatele acestor testări vor fi folosite la un raport ce se va întocmi împreună cu Ministerul Sănătății pentru a permite intervenții rapide și eficiente la diminuarea infecțiilor.

Până acum au mai fost testați gratuit la virusurile hepatice 35.000 de oameni și s-a constatat în ultimii 12 ani o creștere cu 2% a persoanelor infectate, potrivit Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea