Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Campanie de informare pentru prevenirea bolilor respiratorii, realizată de un medic specialist pneumolog din Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

La inițiativa doctorului Petru Emil Muntean, medic specialist pneumolog la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, miercuri, 20 februarie 2019, s-a desfășurat o amplă campanie de conștientizare a populației cu privire la căile de transmitere a tuberculozei și riscurile consumului de tutun în rândul femeilor.

Campania, în timpul căreia s-au împărțit pliante tematice și s-au oferit numeroase explicații, s-a desfășurat la Spitalul de Boli Cronice și în Piața „Avram Iancu” din centrul orașului Câmpeni, alături de doctor participând mai multe asistenți medicali voluntari de la Şcoala Postliceală „Henri Coandă” din „Capitala Țării Moților”. Totodată, medicul Petru Emil Muntean a transmis că pe viitor pregătește pentru locuitorii Munților Apuseni o campanie de spirometrii gratuite în cadrul ambulatoriului de Pneumologie a Spitalului de Boli Cronice Câmpeni, în scopul de a depista și trata bolnavii de astm bronșic sau bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Doctorul Petru Emil Muntean a absolvit în 2013 Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș și lucrează la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni din luna martie a anului trecut, după ce anterior a activat ca medic rezident la Spitalul Clinic Județean Mureș și la Institutul Național de Pneumoftiziologie ,,Marius Nasta” București. Chiar dacă este tânăr, acesta are o bogată activitate de formare profesională, participând în ultimii ani la mai multe cursuri postuniversitare, simpozioane și ateliere de lucru, la numeroase manifestări științifice naționale și internaționale, a făcut parte din comitetul de organizare a unor întâlniri științifice la nivel național, remarcându-se și ca autor sau coautor de tratate și cărți în limba română sau engleză din domeniul pneumologiei.

De asemenea, în toamna anului trecut, acesta a obținut premiul I la un concurs cu tematică medicală desfășurat în premieră în cadrul celei de a 28-a ediții a Congresului Internațional al Societății Europene de Pneumologie, ce a avut loc la Paris.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

13 octombrie 2024 | Festivalul „Armonii și gusturi la Pianu”: Producători locali, bunătăți tradiționale și muzică de calitate

Bera Larisa

Publicat

în

13 octombrie 2024 | Festivalul „Armonii și gusturi la Pianu”: Producători locali, bunătăți tradiționale și muzică de calitate Duminică, 13 octombrie 2024, începând cu ora 13.00, comuna Pianu va fi gazda celei de-a III-a ediții a Festivalului Armonii și Gusturi, organizat cu prilejul sărbătoririi zilei naționale a produselor agroalimentare românești. Evenimentul se va organiza la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea