Campania ”Cărțile pe față”: Un tânăr autor își oferă gratuit cartea profesorilor de liceu
Victor Miron, un tânăr autor, își oferă gratuit cartea de debut pentru toți profesorii de limba română din licee. Cartea lui, intitulată ”Cărțile pe față”, a fost lansată în 9 octombrie la Cluj-Napoca. În ea spune povestea campaniei de promovare a lecturii ”Cărțile pe față” și detaliază motivele care îl fac pe el să citească minim o oră pe zi.
”Cartea este dedicată doamnei Mariana Muthu, profesoara mea de limba română din liceu, datorită căreia am devenit cititor. Din păcate dânsa nu mai este printre noi și prina cest gest vreau să îmi arăt recunoștința pentru activitatea dascălilor. Cartea a fost tipărită cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, creia țin să-i mulțumesc pe această cale, așa că îmi doresc cu atât mai mult să ajungă cartea la toți profesorii de română de liceu din Cealaltă Capitală”, spune Victor Miron.
Acțiunile de promovare a lecturii inițiate în cadrul campaniei ”Cărțile pe față” sunt la fel de ieșite din comun ca acestă gratuitate pentru profesori. În carte sunt prezentate acțiuni deja implementate, ca: reduceri inedite pentru oamenii care au poză de profil pe Facebook citind o carte, service auto cu bibliotecă, intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine, cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat), transport gratuit cu autobuzul dacă citești pe durata călătoriei – idee propusă primarului Emil Boc în direct la radio, semne de carte cu mesajul ”Dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul” dar și modul în care au ajuns să devină ambasadori ai campaniei: Horia-Roman Patapievici, Adrian Despot de la Vița de Vie sau Andi Moisescu. De asemenea, în ziua lansării cărții la Cluj-Napoca, a existat un taxi gratuit pentru cititori.
”Majoritatea oamenilor devin cititori în liceu așa că rugămintea noastră pentru profesori este ca ei să împrumute cartea și elevilor. Am fost să prezentăm campania noastră în rândul mai multor clase de liceu. Elevii au reacționat foarte bine și s-au arătat dornici să citească mai mult. Deși am vrea să ajungem în toate clasele de liceu din țară, ne-ar fi imposibil să o facem într-un timp rezonabil. Cu ajutorul profesorilor, putem să transmitem mesajul campaniei la foarte mulți elevi”, mai declară Victor Miron.
Profesorii care doresc această carte sunt rugați să trimită un mesaj pe pagina de Facebook a campaniei unde să își spună adresa și liceul la care predau. Prețul cărții pe care profesorii o vor primi gratuit este 35 de lei sau 30 de lei pentru cei care au poza de profil pe Facebook cu o carte. Banii din vânzarea cărții sunt folosiți pentru următoarele acțiuni de încurajare a lecturii.
Cadre didactice din Bistrița, Cluj-Napoca, Bacău, Năsăud, Baia Mare șiTârgu Ocna au contactat deja echipa ”Cărțile pe față” pentru a primi cartea.
Tot în parteneriat cu profesorii de limba română din licee, echipa ”Cărțile pe față” își propune să implementeze conceptul ”Clasa cititoare”. Toți elevii dintr-o clasă, declarată clasa cititoare, recomandă câte o carte. Fiecare elev va purta un tricou pe care să fie inscripționat titlul cărții recomandate, alături de un pasaj din carte sau de motivul pentru care o recomandă altora. De asemenea, în curtea liceului va fi instalată o căsuță de cărți care va găzdui cărțile recomandate de clasa cititoare, astfel încât, ceilalți elevi din școală să poată împrumuta acele cărți. Toată clasa cititoare ar urma să poarte tricourile respective în fiecarezi de vineri.
În jurul campaniei ”Cărțile pe față” s-au strâns pe Facebook, din martie și până în prezent, peste 20.000 de fani.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana