Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia: Încercarea de înverzire a oraşului e tardivă şi neserioasă
După ce reprezentanţii USL Alba au semnalat jaful din banii publici patronat de Primăria Alba Iulia prin cumpărarea unor arbori la un preţ dublu faţă de cel al pieţei, administraţia locală a descoperit că poate face şi licitaţie. Mai precis achiziţie electronică.
La sfârşitul anului trecut, primăria a cumpărat arbori cu 300 de euro bucata. Normal, de ce să cumperi cu 150 de euro, când poţi să plăteşti dublu, dar la o firmă prietenă. Dacă a văzut că iasă scandal, conducerea Primăriei Alba Iulia o dă la întors. Noile achiziţii, pentru 300 de arbori şi 1500 de arbuşti, vor fi făcute prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Adică se dă o aparentă tentă de legalitate jafului din bani publici. Şi ca să nu existe dubii, municipalitatea ne dă şi preţul: 228 de mii de lei. Aproape 55 de mii de euro. Nu ar fi nicio problemă dacă nu am şti cum se întocmesc caietele de sarcini, cu „dedicaţie” pentru firmele de casă ale primarului din Alba Iulia. Se ştie de pe acum cine va câştiga licitaţia prin SEAP, după cum se ştie şi faptul că procurorii DNA cercetează şi alte cazuri de caiete de sarcini elaborate cu dedicaţie pentru anumite firme.
Biroul de presă al primăriei, nici nu am ştiut că există aşa ceva pentru că în organigrama instituţiei nu apare un asemenea birou, a uitat să precizeze în materialul trimis presei de ce s-a ras de pe faţa pământului Parcul Custozza. Era o întrebare de bun simţ la care albaiulienii ar fi meritat un răspuns. Încercarea de înverzire a oraşului, cu două luni înainte de alegerile locale e tardivă şi neserioasă. Primăria ar fi trebuit să păstreze Custozza şi parcul din faţa catedralei, nu să le distrugă pentru ca acum să cheltuie alte zeci de mii de euro pentru a planta alţi copaci. Bani pe care îi dă cu mână largă tot din taxele albaiulienilor. Arborii pe care vrea să îi cumpere acum primăria ar trebui plătiţi de cei care au distrus zonele verzi din oraş. Primarul, arhitectul şi toţi cei care au patronat operaţiunea Marea Drujbă.
Alba Iulia merită să aibă parcuri şi zone verzi, cum există într-un oraş european. Nepăsarea celor care încă mai conduc acest oraş ne-a dus în situaţia în care zonele verzi nu mai există, iar locul lor a fost luat de hectare întregi de betoane şi pavele. Nu mai vorbim de faptul că nu avem unde să ducem copiii la plimbare într-un oraş sufocat de beton…
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 15 minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor