Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului României!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Călin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului României!

Rezultatele foarte bune înregistrate de AUR la nivelul județului Alba, dar și activitatea intensă din ultimele luni ale senatorului Călin Gheorghe Matieș atât la București, cât și în teritoriu, l-au propulsat tot mai mult pe actualul senator care a creat emoții inclusiv în cursa pentru Primăria Alba Iulia.

Fiind unul dintre cei 5 comunicatori la nivel național de pe vremea când era în PSD, se pare că dezinvoltura și spiritul de prezență l-au adus în centrul atenției și în partidul AUR, acolo unde din această săptămână, spun surse de la București, va fi investit ca și lider de grup al tuturor senatorilor AUR.

Poziția este cu atât mai importantă cu cât era deținută înainte de alegeri de Claudiu Târziu, cofondator AUR, președintele Consiliului Național de Conducere al partidului, care va pleca la Bruxelles pe unul dintre mandatele de europarlamentar câștigate la alegerile desfășurate în 9 iunie a.c.

Funcția de lider este extrem de importantă și vizibilă la nivelul Senatului României, acolo unde AUR are la acest moment 15 membri (al patrulea grup ca și mărime/importanță), dar care va deveni cel mai probabil al treilea grup după alegerile generale, având în vedere disoluția USR la nivel național (USR este al treilea grup ca mărime cu 20 de senatori).

Este de așteptat ca de acum înainte senatorul Călin Matieș să se implice și mai mult în toate activitățile Senatului României, în tot ce înseamnă proces legislativ, negocieri politice și ieșiri la rampă, cu atât mai mult cu cât într-un timp extrem de scurt a devenit unul dintre comunicatorii de bază ai AUR și încă unul cu priză la oamenii de rând.

O funcție importantă, după ce o poziție similară a ocupat și Alexandru Pereș pentru PD/PNL în trecut, o funcție din care se pot atrage inclusiv avantaje pentru județul Alba printr-o vizibilitate mai bună și un lobby pentru diverse acțiuni în teritoriu desfășurate de către instituțiile centrale ale statului și chiar dirijarea anumitor investiții în urma negocierilor politice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat energetic: Licitația de peste 800.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat energetic: Licitația de peste 800.000 de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Sântimbru, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede reabilitarea energetică a dispensarului uman. Citește și: Primăria din Sântimbru urmează să fie reabilitată termic: Licitația de peste 900.000 de lei lansată pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea