CALENDARUL SIMULĂRILOR la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2016. Când vor fi afișate rezultatele
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a stabilit, recent, calendarul simulării Evaluării Naționale și al simulării examenului de Bacalaureat pentru anul școlar 2015-2016.
Potrivit calendarului, elevii de clasa a VIII-a mai au timp de pregătire doar aproximativ o lună, până în 22 februarie când va avea loc prima probă la limba și literatura română, iar elevii de clasa a XI-a și a XII-a aproximativ o lună și jumătate. Prima probă a simulării examenului de Bacalaureat va avea loc pe 7 martie, potrivit unui ordin al ministrului Adrian Curaj, publicat pe site-ul MENCS.
Calendarul simularii Evaluarii nationale pentru elevii ultimei clase de gimnaziu este:
22 februarie – limba si literatura romana;
23 februarie – matematica;
24 februarie – limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.
Pe 4 martie vor fi afisate rezultatele simularii.
Simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a va începe pe 7 martie cu proba la română, care va fi urmată pe 8 martie cu proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.
Pe 9 martie va avea loc simularea probei obligatorii a profilului, iar pe 10 martie – proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a).
Rezultatele simularii Bacalaureatului vor fi afișate pe 8 martie.
„Se aproba organizarea Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de Bacalaureat national, in anul scolar 2015 – 2016, pentru familiarizarea cu rigorile unei Evaluari nationale, respectiv ale unui examen de Bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar, la finalul studiilor gimnaziale/liceale”, prevede ordinul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii