CALENDARUL SIMULĂRILOR la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2016. Când vor fi afișate rezultatele
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a stabilit, recent, calendarul simulării Evaluării Naționale și al simulării examenului de Bacalaureat pentru anul școlar 2015-2016.
Potrivit calendarului, elevii de clasa a VIII-a mai au timp de pregătire doar aproximativ o lună, până în 22 februarie când va avea loc prima probă la limba și literatura română, iar elevii de clasa a XI-a și a XII-a aproximativ o lună și jumătate. Prima probă a simulării examenului de Bacalaureat va avea loc pe 7 martie, potrivit unui ordin al ministrului Adrian Curaj, publicat pe site-ul MENCS.
Calendarul simularii Evaluarii nationale pentru elevii ultimei clase de gimnaziu este:
22 februarie – limba si literatura romana;
23 februarie – matematica;
24 februarie – limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.
Pe 4 martie vor fi afisate rezultatele simularii.
Simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a va începe pe 7 martie cu proba la română, care va fi urmată pe 8 martie cu proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.
Pe 9 martie va avea loc simularea probei obligatorii a profilului, iar pe 10 martie – proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a).
Rezultatele simularii Bacalaureatului vor fi afișate pe 8 martie.
„Se aproba organizarea Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de Bacalaureat national, in anul scolar 2015 – 2016, pentru familiarizarea cu rigorile unei Evaluari nationale, respectiv ale unui examen de Bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar, la finalul studiilor gimnaziale/liceale”, prevede ordinul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]