CALENDARUL SIMULĂRILOR la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2016. Când vor fi afișate rezultatele
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a stabilit, recent, calendarul simulării Evaluării Naționale și al simulării examenului de Bacalaureat pentru anul școlar 2015-2016.
Potrivit calendarului, elevii de clasa a VIII-a mai au timp de pregătire doar aproximativ o lună, până în 22 februarie când va avea loc prima probă la limba și literatura română, iar elevii de clasa a XI-a și a XII-a aproximativ o lună și jumătate. Prima probă a simulării examenului de Bacalaureat va avea loc pe 7 martie, potrivit unui ordin al ministrului Adrian Curaj, publicat pe site-ul MENCS.
Calendarul simularii Evaluarii nationale pentru elevii ultimei clase de gimnaziu este:
22 februarie – limba si literatura romana;
23 februarie – matematica;
24 februarie – limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.
Pe 4 martie vor fi afisate rezultatele simularii.
Simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a va începe pe 7 martie cu proba la română, care va fi urmată pe 8 martie cu proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.
Pe 9 martie va avea loc simularea probei obligatorii a profilului, iar pe 10 martie – proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a).
Rezultatele simularii Bacalaureatului vor fi afișate pe 8 martie.
„Se aproba organizarea Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de Bacalaureat national, in anul scolar 2015 – 2016, pentru familiarizarea cu rigorile unei Evaluari nationale, respectiv ale unui examen de Bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar, la finalul studiilor gimnaziale/liceale”, prevede ordinul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
6 mai 1849: A început bătălia de la Abrud între trupele maghiare și moții din Munții Apuseni, conduși de Avram Iancu
6 mai 1849: A început bătălia de la Abrud între trupele maghiare și moții din Munții Apuseni, conduși de Avram Iancu Bătălia de la Abrud a început la data de 6 mai 1849, bătălie în care trupele maghiare conduse de maiorul Hatvani sunt înfrânte de către moții conduși de Avram Iancu. La această confruntare s-a […]
Cum se dădea examenul auto în timpul comunismului: Era extrem de greu și consta în mult mai multe probe decât astăzi
Cum se dădea examenul auto în timpul comunismului: Era extrem de greu și consta în mult mai multe probe decât astăzi Mulți șoferi cu experiență și care au dat examenele pentru obținerea permisului de conducere înainte de 1989 își aduc și azi aminte cum erau atunci aceste examene. Deși azi pare istorie examenul era unul […]
1 MAI muncitoresc: Serbările cu fast ale perioadei comuniste În fostele ţări comuniste, ziua de 1 mai a fost transformată într-o sărbătoare de stat însoţită de defilări propagandistice. Regimurile comuniste încercau să instrumenteze politic o veche tradiţie a mişcării muncitoreşti internaţionale. Naziştii au avut tentative de uzurpare a acestor tradiţii. În România, Ziua Muncii a […]