Cabinet oftalmologic din Alba Iulia, dotat cu aparatură de înaltă performanță pentru afecțiunile de cataractă
Cataracta reprezintă opacifierea cristalinului, adică a lentilei din ochiul nostru. Aparatura de înaltă performanţă cu care s-a dotat cabinetul dr. Lazăr Violeta, tehnologia anului 2018, permite cu exactitate diagnosticarea tipului şi măsurarea gradului evolutiv al cataractei în aşa fel încât intervenţia chirurgicală să fie efectuată în momentul optim, pentru obţinerea rezultatelor vizuale maxime. Sunt atât de entuziasmată de noua aparatură achiziţionată, în care poţi vedea foarte clar opacităţile cristalinului.
Aceasta are şi un rol educativ pentru pacient, care poate înţelege situaţia obiectivă a ochiului său. Totodată, aceasta mă ajută în diagnosticarea de precizie a formei clinice de cataractă, ceea ce permite alegerea corectă a tehnicii chirurgicale pe care o voi folosi.
Operaţia de cataractă constă în aspirarea cu ultrasunete a cristalinului bolnav, opacifiat şi implantarea în sacul cristalinian a unei lentile artificiale, printr-un injector minuscul de 2 mm.
Prin această tehnică, inciziile efectuate fiind foarte mici, nu se mai pun fire de sutură, cum se făcea în tehnicile clasice, pacientul vede a doua zi, integrarea sa socială fiind foarte rapidă.
Operaţiile se efectuează în Spitalul Judeţean Alba, sala de operaţie fiind recent renovată, dotată cu aparat pentru facoemulsificare Bausch & Lomb – firmă de top în producerea acestor aparate – şi cu microscop operator Haag Streit – elveţian – firmă de top în producerea microscoapelor chirurgicale oftalmologice. De asemenea, se acordă o grijă deosebită în ceea ce priveşte curăţenia şi dezinfecţia blocului operator.
În cei mai bine de 7 ani de când se fac operaţii în secţia Oftalmologie s-au efectuat câteva mii de intervenţii chirurgicale, cu rezultate foarte bune, pacienţii fiind mulţumiţi. Lentilele intraoculare pe care le folosesc sunt produse de o firmă americană, care are tradiţie de mai bine de 50 de ani în domeniul producerii implantelor, fiind lider mondial în acest domeniu; circa 70% dintre oamenii operaţi în întreaga lume poartă în ochi acest tip de implant.
Citeam un studiu recent într-o revistă americană de specialitate că aceste lentile au cel mai mic procent de opacifiere a capsulei posterioare, 2,4%, faţă de celelalte implanturi, care au între 5 şi 10%. Opacifierea capsulei posterioare înseamnă migrarea unor celule din periferia ochiului în spatele cristalinului artificial implantat, ceea ce necesită curăţarea lor cu o şedinţă de laser. Trebuie să menţionez că pacienţii nu rămân peste noapte internaţi, stau după operaţii la pat 1-2 ore, apoi pleacă acasă şi vin a doua zi la control.
Ce trebuie să mai precizez este faptul că Spitalul Judeţean Alba, fiind acreditat pentru aceste tipuri de operaţii, intervenţia se face prin Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă că pacientul plăteşte mult mai puţin, doar diferenţa de cristalin care nu este decontată integral de CAS, ceea ce este un lucru bun, având în vedere că cei care au cataractă sunt pensionari, care au venituri mai mici.
D-na dr. Lazăr poate fi găsită la cabinetul privat din Alba Iulia, B-dul Revoluţiei 1989 nr. 47, telefon 0258/827824 sau www.oftalmologie-alba.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii