Bunele maniere la masă, în era telefoanelor inteligente: Tehnologie versus respect
Bunele maniere la masă, în era telefoanelor inteligente: originea bunelor maniere se pierde undeva în Antichitate, însă regulile de comportament în public sunt în continuă schimbare, pentru că societatea este în continuă mişcare. Odată cu apariţia telefoanelor mobile, în special a telefoanelor inteligente, s-a născut un nou set de reguli, atât de necesar acestor vremuri în care suntem tot mai conectaţi la tehnologie, dar tot mai deconectaţi de cei din jur.
De câte ori vi s-a întâmplat să ieșiți în oraș cu prietenii și să sfârșiți prin a face selfie-uri pe care să le postați imediat pe rețelele sociale? Sau să mergeți la o cină romantică, dar să fotografiați mâncarea din toate unghiurile? Sau poate a fost nevoie să răspundeți la un e-mail ce nu suporta amânare, chiar dacă erați în afara orelor de serviciu.
Tehnologie versus respect
Prima regulă de comportament și cea mai importantă este ca atunci când ieșiți la restaurant, când participați la o întâlnire formală sau la o reuniune de familie să nu puneți niciodată telefonul pe masă. Acesta trebuie să rămână în poșetă sau în buzunar, trecut pe modul silențios.
Dacă nu activați în vreun domeniu unde să fie imperios necesar să fiți permanent conectat (medic, pompier etc.), respectați cu strictețe regula de mai sus.
Nu vorbiți la telefon decât dacă este strict necesar. În caz contrar, gestul poate fi interpretat ca o lipsă de respect față de interlocutori, pe care îi considerați mai puțin importanți decât telefonul mobil. Dacă sunteți nevoit să vorbiți, politicos este să vă ridicați de la masă și să reveniți după ce ați încheiat conversația.
Dezactivați notificările pentru rețelele sociale: Facebook, Instagram, Twitter. Poate e necesar să nu pui telefonul pe silent dacă ai un copil mic care a rămas cu bona, dar nu e politicos deloc să deschizi telefonul din 5 în 5 minute pentru a număra like-urile primite între timp.
Faceți cât mai puține fotografii mâncărurilor din farfurie, nu folosiți flash-ul, postați-le pe rețelele sociale abia după ce plecați din restaurant, nu în timpul mesei. Bucurați-vă de mâncare cât timp este încă fierbinte.
Sursa: clickpoftabuna.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României “Masacrul de la Jilava” este numele sub care a rămas cunoscută noaptea de 26/27 noiembrie 1940, când un comando al mişcării legionare a executat cu sânge rege 64 de politicieni ce au făcut parte din regimul de autoritate personală […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 5 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Sportacum 3 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
22 noiembrie 1963: Asasinarea președintelui american John Fitzgerald Kennedy