Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Bunele maniere la masă, în era telefoanelor inteligente: Tehnologie versus respect

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bunele maniere la masă, în era telefoanelor inteligente: originea bunelor maniere se pierde undeva în Antichitate, însă regulile de comportament în public sunt în continuă schimbare, pentru că societatea este în continuă mişcare. Odată cu apariţia telefoanelor mobile, în special a telefoanelor inteligente, s-a născut un nou set de reguli, atât de necesar acestor vremuri în care suntem tot mai conectaţi la tehnologie, dar tot mai deconectaţi de cei din jur.

De câte ori vi s-a întâmplat să ieșiți în oraș cu prietenii și să sfârșiți prin a face selfie-uri pe care să le postați imediat pe rețelele sociale? Sau să mergeți la o cină romantică, dar să fotografiați mâncarea din toate unghiurile? Sau poate a fost nevoie să răspundeți la un e-mail ce nu suporta amânare, chiar dacă erați în afara orelor de serviciu.

Tehnologie versus respect

Prima regulă de comportament și cea mai importantă este ca atunci când ieșiți la restaurant, când participați la o întâlnire formală sau la o reuniune de familie să nu puneți niciodată telefonul pe masă. Acesta trebuie să rămână în poșetă sau în buzunar, trecut pe modul silențios.

Dacă nu activați în vreun domeniu unde să fie imperios necesar să fiți permanent conectat (medic, pompier etc.), respectați cu strictețe regula de mai sus.

Nu vorbiți la telefon decât dacă este strict necesar. În caz contrar, gestul poate fi interpretat ca o lipsă de respect față de interlocutori, pe care îi considerați mai puțin importanți decât telefonul mobil. Dacă sunteți nevoit să vorbiți, politicos este să vă ridicați de la masă și să reveniți după ce ați încheiat conversația.

Dezactivați notificările pentru rețelele sociale: Facebook, Instagram, Twitter. Poate e necesar să nu pui telefonul pe silent dacă ai un copil mic care a rămas cu bona, dar nu e politicos deloc să deschizi telefonul din 5 în 5 minute pentru a număra like-urile primite între timp.

Faceți cât mai puține fotografii mâncărurilor din farfurie, nu folosiți flash-ul, postați-le pe rețelele sociale abia după ce plecați din restaurant, nu în timpul mesei. Bucurați-vă de mâncare cât timp este încă fierbinte.

Sursa: clickpoftabuna.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea