Rămâi conectat

Actualitate

Bune maniere la masă: Cum mâncăm corect peşte și ce facem cu oasele. NU se taie cu un cuţit normal

Ioana Oprean

Publicat

în

Bune maniere la masă: Cum mâncăm corect peşte și ce facem cu oasele. NU se taie cu un cuţit normal

Cel mai important aspect legat de modul în care mâncăm un peşte este că nu vom folosi un cuţit obişnuit, pentru că peştele nu se mănâncă la fel ca friptura. Tacâmul de peşte este alcătuit dintr-un cuţit de o formă specială şi o furculiţă mai mică. Cuţitul se foloseşte doar la tranşare, dezosare şi ca ajutor la mâncat. După desfacerea în două şi îndepărtarea şirei spinării, cuţitul nu se mai foloseşte la tăiat.

Citește și: Codul Bunelor Maniere: Top 40 de reguli de bază

În primul rând, este nevoie să tăiaţi coada, capul şi aripioarele peştelui şi să le mutaţi în altă parte a farfuriei sau într-o altă farfurie, prevăzută pentru resturi, şi apoi va trebui să filetaţi peştele, adică să inseraţi cuţitul pe lângă şira spinării, despicând peştele de la un capăt la celălalt. După ce aţi realizat această tăietură, puteţi fie să trageţi şira spinării afară, fie să scoateţi şira spinării după ce desfaceţi peştele ca o carte, fie să mâncaţi întâi partea de deasupra apoi scoţând şira spinării, să puteţi mânca şi partea de dedesubt. Cuţitul poate fi folosit doar la dezosare şi doar în situaţii extreme vom folosi cuţitul pentru a tăia peştele efectiv.

Rețetă pentru cel mai bun pește, secrete din bucătărie

REȚETĂ simplă pentru pește:

Curăţaţi peştele, apoi tăiaţi-l felii şi adăugaţi un praf de sare. Amestecaţi puţină făină cu mălai şi treceţi peştele prin acest amestec. Puneţi o tigaie pe foc şi adăugaţi ulei. Lăsaţi-l să se încingă, apoi puteţi să prăjiţi peştele. La final, scoateţi peştele pe o farfurie pe care aţi pus un şerveţel. Acesta va absorbi uleiul.

Separat, faceţi mujdeiul. Zdrobiţi usturoiul, adăugaţi un praf de sare şi amestecaţi. Treptat, punem câte puţin ulei. Din când în când, adăugăm un strop de apă minerală şi continuăm să amestecăm. Aproape de final, pentru a nu fi greţos, adăugăm puţină zeamă de lămâie.

Iată și câteva SECRETE din bucătărie:

Pentru a afla dacă peştele este proaspăt, se pune într-un lighean cu apă. Peştele proaspăt cade la fund. Peştele proaspăt, de curând pescuit, are solzii netezi, lucioşi şi strâns lipiţi de corp, branhiile de culoare roşie aprinsă, iar burta nu este umflată.

Peştele prăjit este deosebit de gustos dacă se ţine 5-10 minute în lapte, apoi se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei foarte încins. Pentru ca peştele să nu se fărâmiţeze la prăjit, se recomandă să se săreze cu 10-15 minute înainte de a-l prăji.

 Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Crăciun și Revelion neobișnuit de cald în România: Prognoza meteo de la ANM confirmă una dintre cele mai blânde luni decembrie din ultimii ani

Ioana Oprean

Publicat

în

Crăciun și Revelion neobișnuit de cald în România: Prognoza meteo de la ANM confirmă una dintre cele mai blânde luni decembrie din ultimii ani Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza care cuprinde inclusiv intervalul de Crăciun și Revelion, iar vremea se anunță deosebit de caldă pentru data din calendar,deși inițial se vorbea de ger […]

Citește mai mult

Actualitate

Curtea Constituțională a amânat decizia pe pensiile speciale ale magistraților. Când au stabilit următoarea dată

Bogdan Ilea

Publicat

în

Curtea Constituțională a amânat decizia pe pensiile speciale ale magistraților. Când au stabilit următoarea dată Hotărârea privind legea Guvernului Bolojan care prevede majorarea vârstei de pensionare pentru magistrați și reducerea pensiilor de serviciu a fost amânată de judecătorii CCR pentru data de duminică, 28 decembrie. În data de 5 decembrie, Înalta Curte de Casaţie şi […]

Citește mai mult

Actualitate

Concedieri în trei oraşe mari din România: O companie din domeniul auto disponibilizează peste 600 de angajați

Ioana Oprean

Publicat

în

Concedieri în trei oraşe mari din România: O companie din domeniul auto disponibilizează peste 600 de angajați Zeci de mii de familii privesc cu îngrijorare finalul de an. România este lovită de un val de concedieri chiar înainte de Crăciun, atât în privat, cât și în sistemul de stat. O companie din domeniul auto, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea