Bune maniere la masă: Cum mâncăm corect peşte și ce facem cu oasele. NU se taie cu un cuţit normal
Bune maniere la masă: Cum mâncăm corect peşte și ce facem cu oasele. NU se taie cu un cuţit normal
Cel mai important aspect legat de modul în care mâncăm un peşte este că nu vom folosi un cuţit obişnuit, pentru că peştele nu se mănâncă la fel ca friptura. Tacâmul de peşte este alcătuit dintr-un cuţit de o formă specială şi o furculiţă mai mică. Cuţitul se foloseşte doar la tranşare, dezosare şi ca ajutor la mâncat. După desfacerea în două şi îndepărtarea şirei spinării, cuţitul nu se mai foloseşte la tăiat.
Citește și: Codul Bunelor Maniere: Top 40 de reguli de bază
În primul rând, este nevoie să tăiaţi coada, capul şi aripioarele peştelui şi să le mutaţi în altă parte a farfuriei sau într-o altă farfurie, prevăzută pentru resturi, şi apoi va trebui să filetaţi peştele, adică să inseraţi cuţitul pe lângă şira spinării, despicând peştele de la un capăt la celălalt. După ce aţi realizat această tăietură, puteţi fie să trageţi şira spinării afară, fie să scoateţi şira spinării după ce desfaceţi peştele ca o carte, fie să mâncaţi întâi partea de deasupra apoi scoţând şira spinării, să puteţi mânca şi partea de dedesubt. Cuţitul poate fi folosit doar la dezosare şi doar în situaţii extreme vom folosi cuţitul pentru a tăia peştele efectiv.
Rețetă pentru cel mai bun pește, secrete din bucătărie
REȚETĂ simplă pentru pește:
Curăţaţi peştele, apoi tăiaţi-l felii şi adăugaţi un praf de sare. Amestecaţi puţină făină cu mălai şi treceţi peştele prin acest amestec. Puneţi o tigaie pe foc şi adăugaţi ulei. Lăsaţi-l să se încingă, apoi puteţi să prăjiţi peştele. La final, scoateţi peştele pe o farfurie pe care aţi pus un şerveţel. Acesta va absorbi uleiul.
Separat, faceţi mujdeiul. Zdrobiţi usturoiul, adăugaţi un praf de sare şi amestecaţi. Treptat, punem câte puţin ulei. Din când în când, adăugăm un strop de apă minerală şi continuăm să amestecăm. Aproape de final, pentru a nu fi greţos, adăugăm puţină zeamă de lămâie.
Iată și câteva SECRETE din bucătărie:
Pentru a afla dacă peştele este proaspăt, se pune într-un lighean cu apă. Peştele proaspăt cade la fund. Peştele proaspăt, de curând pescuit, are solzii netezi, lucioşi şi strâns lipiţi de corp, branhiile de culoare roşie aprinsă, iar burta nu este umflată.
Peştele prăjit este deosebit de gustos dacă se ţine 5-10 minute în lapte, apoi se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei foarte încins. Pentru ca peştele să nu se fărâmiţeze la prăjit, se recomandă să se săreze cu 10-15 minute înainte de a-l prăji.
Sursa: dcnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun