Bugetarii cu salarii mici ar putea beneficia de majorări salariale de până la 20%. Ordonanță de Urgență la Guvern
Bugetarii cu salarii mici ar putea beneficia de la 1 august 2016, cu plata la 1 septembrie, de o creștere salarială de până la 20%, potrivit unui proiect de ordonanță discutat în ședința de miercuri a Guvernului.
„În această a doua jumătate a grilei de salarizare vom veni cu majorări semnificative, în funcție de categoriile despre care vorbim, majorările sunt până la 20%, de exemplu, la asistenți sociali. La alte categorii sunt mult mai reduse, sunt mai degrabă modice, intrăm pe 1%, dar avem aceste majorări pe toate clasele salariale. (…) Pe medie vorbim de o creștere salarială pe fondul de salarii de undeva la 5%. (…) Să nu uităm însă că ea vine după o creștere salarială pe tot sectorul public de 10% și să nu uităm că de la 1 (n.r. mai) mai vorbim de un nou salariu minim pe economie. Actualizarea datelor despre care vorbim se bazează pe salariul minim de 1.250 de lei, care intră în plată de la 1 mai”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.
Premierul Dacian Ciolos anunțase, la inceputul sedintei de Guvern, ca va discuta cu ministrii o ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor. Aceasta ar putea fi adoptata saptamana viitoare dupa discutii cu partenerii sociali si va intra in vigoare in a doua jumatate a anului, dupa rectificarea bugetara din iulie.
In sectorul bugetar lucreaza aproximativ un milion de persoane iar premierul nu a precizat numarul celor care vor beneficia de majorare. De asemenea, pana acum, maririle se acordau in acelasi procent indiferent de nivelul salariului, principiu care ar putea sa nu mai fie respectat, dat fiind ca premierul a lasat de inteles ca isi va indrepta atentia catre salariile mici – fara a defini insa ce inseamna salariu mic.
„Ordonanta vine cu ideea unei corectari imediate a disfunctionalitatilor care au venit pe fondul cresterii salariului minim si a comprimarii claselor salariale in jumatate inferioara a grilei de salarizare„, a explicat Ciolos.
Totodată, prim-ministrul a precizat ca a preferat varianta unei ordonante de urgenta deoarece „un proiect de lege care sa aiba o abordare anuala nu va avea efect pana in 2018, pana atunci venim cu corecturi„. (C.M.)
Surse: agerpres, stirileprotv
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii