Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Bugetar plătit de 12 firme de stat, apropiat de Alina Gorghiu, dat pe mâna ANI

Ioana Oprean

Publicat

în

Bogdan Stănescu, funcţionarul despre care „Jurnalul Naţional” arăta, săptămâna trecută, că este plătit de 12 firme de stat, este acuzat de incompatibilitate şi face acum obiectul unei anchete a ANI. Sesizarea a fost făcută la solicitarea Corpului de Control al Prim-Ministrului, se arată într-o notă de control semnată de ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, pe 29.07.2016, după apariţia articolului.

bani multiConflictul de interese în care se află Bogdan Stănescu a fost constatat de Corpul de control al ministrului Energiei în urma unor verificări care au vizat activitatea Oil Terminal SA Constanţa din perioada 2013- 2015. După apariţia articolului de presă, ministrul Energiei a anunţat că, la solicitarea Corpului de Control al Premierului, a retransmis sesizarea la ANI în ceea ce priveşte incompatibilitatea lui Stănescu.

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

„Directorul General al Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie- DGPAPSE Bogdan Stănescu este în conflict de interese faţă de procesele Oltchim cu companiile de stat precum Oil Terminal, fiind creditoare ale Oltchim”, se arată în raportul Corpului de control al ministrului Energiei.

Practic, Stănescu administra atât debitoarea Oltchim (aflată în insolvenţă), cât şi creditoarea Oil Terminal, funcţii în care s-a numit singur. De altfel, ca şef al DGPAPSE, Bogdan Stănescu numea toţi membrii adunărilor generale ale acţionarilor, precum şi ai consiliilor de administraţie din societăţile de stat controlate de Ministerul Energiei. Amintim că Bogdan Stănescu este unul dintre consilierii fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, ex-lider PNL, acuzat de corupţie.

De asemenea, Stănescu a fost partenerul Alinei Gorghiu în firma acesteia de avocatură, precum şi co-autor a două lucrări ştiinţifice coordonate de actualul co-preşedinte liberal, dintre care una suspectată de plagiat. În fine, Bogdan Stănescu se află în structurile de conducere a organizaţiei PNL Sector 5. La doar 41 de ani, Stănescu a avut aproape 30 de funcţii de conducere la companii de stat, un record aproape imposibil de egalat de vreun funcţionar.

Potrivit declaraţiilor publice făcute de Răzvan Orăşanu (fost preşedinte AVAS), Bogdan Stănescu era „susţinut de servicii”, motiv pentru care i s-a cerut să-l lase în pace. Stănescu a fost director în AVAS, chiar în perioada în care Alina Gorghiu primea mai multe contracte de prestări servicii juridice de la această instituţie, pentru firma sa de avocatură.

Bogdan Stănescu a încasat, în ultimul an, peste 420.000 de lei de la stat, fără a mai pune la socoteală salariul de consilier în BNR, ţinut la secret. Aici, se adaugă salariul de 136.000 de lei al soţiei sale, de asemenea funcţionară la stat, ca şefă a Serviciului de Comunicare din Ministerul Justiţiei.

Sursa: psnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza

Ioana Oprean

Publicat

în

Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea