Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Bogdan Medrea: APA CTTA Alba nu a dat explicații clare privind scumpirea. Corneliu Mureșan: În cazul depozitului de deșeuri, oamenii invocă incompetența

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Social-democratul Bogdan Medrea a arătat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că operatorul județean de apă și canalizare, APA CTTA Alba, nu a oferit explicații clare privind scumpirea apei potabile și canalizării. Corneliu Mureșan a vorbit și despre depozitul ecologic de deșeuri de la Galda de Jos, care încă nu este operațional, și susține că oamenii acuză administrația de incompetență.

Consilierul local Bogdan Medrea a declarat că explicațiile care s-au dat privind majorarea prețului la apă și canalizare sunt nejustificare și de domeniul SF-ului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Nu poți să vii să vorbești de sume de zeci de milioane de euro pentru investiții în condițiile în care vii cu două foi în care nu este menționată nicio investiție care se face la nivelul județului Alba și să ceri o majorare de preț. Explicația care ni s-a dat, în ședințele de consiliu, a fost că populația nu o să simtă prețul mărit al apei pentru că TVA-aul s-a redus, iar prețul final e același. Eu întreb, ce fel de management e acesta în care vor să facă profit dintr-o bonificație dată de guvern tuturor cetățenilor?”, a spus cosilierul local Bogdan Medrea.

El a adăugat că APA CTTA ar fi trebuit să vină cu un plan de afaceri. ”Locuitorii din Alba plătesc cea mai scumpă apă din regiune”, a spus Medrea.

Citește și VIDEO. APA CTTA Alba nu respectă planul de tarifare și crește mai mult decât era prevăzut prețul la apă potabilă și canalizare. Majorările, aprobate cu votul consilierilor județeni ai PNL

Citește și VIDEO/ Apa CTTA Alba: ”Majorarea tarifelor este, în total, de 0,45 de lei/ mc și este cauzată de creșterea salariului minim pe economie, scumpirea energiei electrice și taxa de depozitare a nămolului”

La rândul său, consilierul județean Corneliu Mureșan, a declarat că cetățenii din Alba îl întreabă despre ”problema gunoaielor și a apei”.

El a adăugat că, în acest caz, întrebarea legitimă care se pune cel mai des este cum de avem cea mai scumpă apă și cel mai scump gunoi, dar cele mai mari salarii în administrațiile locale.

”Lumea condamnă și acuză de incompetență aceste administrații locale și tind să le dau dreptate deoarece am urmărit des acest traseu și al crizei gropii de gunoi și nu pot decât să susțin ce afirmă cetățenii și că e vorba de o incompetență. Nu este nicio vină la mijloc, nu urmărește nimeni altceva”, a spus Corneliu Mureșan.

Citește și Gunoaiele din Alba pot fi depozitate la depozitul de la Târgu Jiu doar cu încuviințarea autorității locale. Daniel Zdrânc: Va urma probabil o noua criză


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Ocoliș a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un proiect prin care două străzi urmează să fie reabilitate. Mai exact, strada Pociovaliște 700 m. și drumul Jgheburoasa 9.100 m. urmează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea