// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO/ Apa CTTA Alba: ”Majorarea tarifelor este, în total, de 0,45 de lei/ mc și este cauzată de creșterea salariului minim pe economie, scumpirea energiei electrice și taxa de depozitare a nămolului”

Conducerea SC Apa CTTA Alba și-a motivat, joi, într-o conferință de presă, decizia de a majora tarifele la apă potabilă și canalizare. Atât directorul general, Ștefan Bardan, cât și directorul adjunct Ioan Dreghiciu, au explicat că la baza scumpirii stau majorarea salariului minim pe economie, scumpirea energiei electrice și taxa de depozitare a deșeurilor (în acest caz fiind vorba despre nămolul rezultat de la stațiile de epurare), intrată în vigoare la începutul anului.

Concret, este vorba despre o creștere de 0,13 de lei/mc pentru apa potabilă și 0,32 de lei/ mc pentru canalizare iar majorarea nu a fost încă aprobată, ea urmând să fie supusă aprobării Adunării Generale a Asociației ”Apa Alba”, unde fiecare administrație locală și Consiliul Județean are câte un reprezentant, astfel că, cel mai probabil noile prețuri vor intra în vigoare începând cu luna octombrie.

De asemenea, în cadrul întâlnirii cu presa, cei doi directori au clarificat și motivele pentru care, periodic, apar probleme legate de turbiditatea apei potabile, întreruperea furnizării acesteia mai frecvent în unele localități și modalitățile prin care proprietarii de apartamente pot limita ”pierderile” (apa plătită în plus față de cantitatea întegistrată pe apometre). Mesajul către cetățeni a fost ca pentru orice neregulă să facă sesizări la dispecerat, aceasta fiind calea cea mai sigură și mai rapidă pentru remedierea defecțiunilor.

Conferința de presă a cuprins și un raport despre stadiul contractului de finanțare al proiectului depus de Apa CTTA Alba pe Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020 și s-a făcut o trecere în revistă a investițiilor realizate în perioada 2005 – 2007 prin Programul SAMTID, 2010 – 2016 prin Programul POS Mediu, cât și a  investițiilor din fondul IID al operatorului pentru lucrări de alimentare cu apă și canalizare din perioada 2010 – 2016, în toate orașele județului și 40 de comune, valoarea totală fiind de peste 14 milioane de lei.

Filmul integral al conferinței de presă poate fi vizionat mai jos.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la VIDEO/ Apa CTTA Alba: ”Majorarea tarifelor este, în total, de 0,45 de lei/ mc și este cauzată de creșterea salariului minim pe economie, scumpirea energiei electrice și taxa de depozitare a nămolului”

  1. remo 31.08.2017 la 22:40

    bravo ba!