Bogdan Glăvan, despre vouchere pentru alimente și pensii: ”Când ajutoarele se vor termina, ceea ce este inevitabil, puterea de cumpărare va reveni brusc la nivelul anterior, adică șoc total pentru oamenii cu venituri mici
Bogdan Glăvan, despre vouchere pentru alimente și pensii: ”Când ajutoarele se vor termina, ceea ce este inevitabil, puterea de cumpărare va reveni brusc la nivelul anterior, adică șoc total pentru oamenii cu venituri mici
Voucherele pentru alimente pentru persoanele vulnerabile vor fi acordate şi în 2025, dar va fi schimbată periodicitatea acordării acestora, de la două luni la trei luni.
Astfel, se vor acorda două vouchere, de 250 de lei fiecare, şi două pachete de alimente, de 125 de lei, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.
Valoarea voucherelor pentru alimente va fi redusă drastic, măsură care îi va afecta pe românii cu venituri mici.
Profesorul Bogdan Glăvan susține că reducerea ajutoarele va însemna un adevărat șoc pentru oamenii cu venituri mici:
Nu cumva rezolvase Ciolacu „problema echității pensiilor” anul trecut? Acum vrea să dea ajutoare doar UNOR pensionari?! Adică să introducă o nouă inechitate?! Care nu va duce nicăieri, deoarece aceste ajutoare vor expira așa cum „expiră” (adică se taie) și cardurile pentru alimente?
Așa cum am explicat la vremea respectivă (și istoria a confirmat ce am susținut atunci), când ajutoarele se vor termina, ceea ce este inevitabil, puterea de cumpărare va reveni brusc la nivelul anterior, adică șoc total pentru oamenii cu venituri mici, a scris profesorul.
Cum se vor acorda voucherele pentru alimente în anul 2025:
„Sunt prevăzute în buget. Anul trecut am avut şase rate, şase vouchere pe care le-am acordat sub formă de vouchere pentru alimente, în valoare de 250 lei/voucher, dar începând cu anul 2025, periodicitatea acordării voucherelor se schimbă de la două luni la trei luni.
Practic, vom avea două vouchere de alimente acordate, în valoare de câte 250 lei, şi pachete de alimente, de asemenea două, în valoare de 125 lei.
Acordăm pentru 2.800.000 de beneficiari. Şi, sigur, cu noile restricţii pe care le avem din punct de vedere bugetar, vom încerca, după discuţia cu Comisia Europeană, să asigurăm inclusiv relocarea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială, pentru ca resursa aceasta să fie asigurată pentru beneficiari”, a explicat Marcel Boloş.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Zeci de percheziții în Dosarul Nordis: Procurorii au descins în România și în Monaco Luni, 3 februarie 2025, procurorii DIICOT fac 65 de percheziții domiciliare, atât în România, cât și în Monaco, într-un dosar care vizează zeci de persoane și firme care încasau bani pentru proiecte imobiliare și îi delapidau. Potrivit unor surse judiciare, este […]