Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

BLUE MONDAY 2018. Când pică cea mai deprimantă zi din an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A treia zi de luni din an este considerată cea mai deprimantă zi. Este concluzia la care a ajuns un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai grele momente ale anului. În 2018, BLUE MONDAY este pe 15 ianuarie.

Perioada sărbătorilor a trecut, iar monotonia de început de an își pune amprenta din ce în ce mai tare. În acest peisaj, de câțiva ani și-a făcut loc „Blue Monday”, considerată cea mai deprimantă zi din an.

Dacă în urmă cu mai mulți ani, cea mai tristă zi era considerată cea de-a treia zi de luni din ianuarie, din anul 2005 s-a instituit în Occident „Blue Monday”, care se calculează după o anumită formulă în care intră în calcul anumiți parametri, cum ar fi condițiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, numărul de zile care au trecut după Crăciun, numărul de zile care au trecut după încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an și nivelul scăzut de motivație.

„Blue Monday”/”Lunea tristă” a apărut în anul 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului.

Arnall a luat în considerare mai mulți factori, printre care condițiile meteorologice din această perioadă, faptul că este momentul în care mai toată lumea plăteşte facturile la utilităţi, datoriile de după sărbătorile de iarnă, nivelul motivaţional scăzut precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni.

Pe baza acestor factori, psihologul a ajuns la concluzia că a treia zi de luni a fiecărui an este cea mai deprimantă zi, deoarece, în această perioadă, oamenii manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

În plus, în ianuarie, organismul uman se resimte după consumul abuziv de alcool și alimente din luna decembrie iar rezervele monetare sunt aproape de cota de avarie din cauza cheltuielilor de sărbători. Mai trebuie luat în calcul și faptul că ziua este mult mai scurtă decât noaptea și că vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va crește considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.

Există însă și persoane care văd întotdeauna partea plină a paharului și care cred că prima lună a anului este numai bună pentru obiective noi și pentru a începe o serie de activități interesante în speranța obținerii unor rezultate optimiste în următoarele 12 luni. Dacă anul trecut cea mai deprimantă zi a fost stabiltă pentru 16 ianuarie, în 2018 Blue Monday va fi în ziua de 15 ianuarie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea