Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Blocaj la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș. Lucrările sunt oprite pe timpul zilei, la fel și traficul rutier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă lucrările de schimbare a rosturilor de dilatație la podul peste râul Mureș de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș se desfășoară doar pe timpul nopții, tola metalică montată pentru a proteja șantierul încetinește traficul în zonă, rezultatul fiind previzibil: coloane interminabile pe DN1.

Restricțiile în trafic se vor institui începând cu ora 20:00 a fiecărei seri, urmând a se încheia la 06:00, în următoarea zi. În funcție de condițiile de trafic, administratorul drumului, împreună cu executantul, poate lua decizia de a amâna momentul începerii lucrărilor, tocmai pentru a se evita, pe cât posibil, producerea unor ambuteiaje.

Autorizația pentru șantier este dată până în 21 septembrie, anul curent, muncitorii fiind prezenți pe pod atât în timpul săptămânii cât și în zilele de weekend. Pentru a se păstra o ordine și o fluență în trafic, pe timpul nopții, s-a instalat un sistem de semaforizare, care va permite trecerea alternativă a autovehiculelor pe banda care va mai rămâne deschisă. Toate aceste lucrări sunt efectuate cu autorizație de la IPJ Alba.

Pentru evitarea aglomerației se recomandă participanților la trafic folosirea rutelor alternative: Alba Iulia-Pâclișa-Vurpăr sau Alba Iulia-Drâmbar-Oarda.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat un contract în valoare de 522.800 de lei fără TVA cu singura firmă care s-a arătat interesată să execute lucrările de înlocuire a rosturilor de dilatație la podul pe DN1 peste râul Mureș, la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș.

Prin contractul încheiat, firma executantă – SC TKT Tehnologii și Tensionări în Construcții SRL trebuie să ofere 10 ani garanție pentru lucrare și se obligă să intervină de câte ori este solicitată pentru eventuale remedieri. Asta în condițiile în care numărul mașinilor care traversează zilnic județul Alba pe DN1 ajunge și la 50.000, între care o pondere foarte mare o au camioanele și mașinile grele.

sursa foto: waze.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea