Biserica fortificată din Sebeș, promovată turistic în cadrul proiectului ”Descoperă Sufletul Transilvaniei”
Biserica fortificată din Sebeș face parte dintr-un traseu turistic al Bisericilor fortificate, iventariate și promovate în cadrul unui proiect inițiat și derulat de Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România.
Proictul ”Descoperă Sufletul Transilvaniei” are drept scop promovarea traseului turistic al Bisericilor fortificate, traseu care anul trecut a fost vizitat de aproximativ un sfert de milion de turiști.
„Cei mai mulți vizitatori au numărat Biserica Neagră din Brașov, Biserica din Deal din Sighișoara precum și bisericile fortificate din Prejmer, Hărman, Viscri și Biertan. Dar de interes sporit au beneficiat și obiectivele din Cristian, Cisnădioara, Cisnădie, Mediaș, Cârța, Bistrița și Sebeș. Proiectul «Descoperă Sufletul Transilvaniei» nu vrea doar să prezinte obiecte de arhitectură și patrimoniu, ci dorește promovarea valorilor spirituale ale Transilvaniei”, arată reprezentanții Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România, inițiatorii proiectului turistic.
În satele din Transilvania au fost inventariate 201 astfel de biserici fortificate, pentru care sezonul turistic va fi deschis de săptămâna viitoare, din prima zi de Paște.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 21 de minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor