Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Biserica Evanghelică nu susține referendumul. ”Este iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă, care încalcă valorile democratice şi de demnitate umană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

”Referendum privind familia este iniţiat de o putere care încalcă valori elementare ale democrației şi, prin urmare, nu poate fi susţinut” – este mesajul transmis de către Biserica Evanghelică. Este prima biserică recunoscută în România care se pronunţă public împotriva consultării populare, dar lasă la latitudinea fiecăruia susţinător decizia în privinţa votului, potrivit RFI.

În mesajul postat pe pagina de internet, liderii Bisericii Evanghelice spun că din perspectiva lor, căsătoria dintre un bărbat și o femeie reprezintă „o rânduială sfântă ce trebuie respectată și cinstită, temelia unei societăți creștine”.

Pe de altă poarte, mesajul prezidiului B.E.C.A.R. sugerează că referendumul ar fi de fapt un pretext pentru atingerea altor scopuri, în principal politice:

„Majoritatea parlamentară şi Guvernul atrag atenţia asupra unei teme de formă. Scopul este de a distrage atenţia de la propria corupţie, violarea a justiţiei, a nepotismului, ostilităţii faţă de UE şi democraţie. Face abuz de buna credinţă a populației Românie (…). Polarizează şi politizează o iniţiativă creştină pentru a discredita adversarii politici. (…)Un referendum care este iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă şi care încalcă valorile democratice şi de demnitate umană cele mai elementare, nu poate fi susţinut,” se arată în cuvântul Bisericii Evanghelice.

Actualmente, Biserica Evanghelică din România numără aproximativ 20.000 de credincioși.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea